København og Klitmøller kæmper sammen for VM i verdens hurtigst voksende vandsport

Byduoen vil gerne huse verdensmesterskabet i surf-disciplinen Stand Up Paddle.

Stand Up Paddle hitter også herhjemme. Her træner to i den lokale klub i Lemvig. (Foto: © Dorthe Bjerg)

Kampen er for alvor gået i gang i København og Thy for at tiltrække det første verdensmesterskab i Stand Up Paddle surfing i 2017. Hvis planen lykkes, vil det være første gang mesterskabet bliver afholdt i Europa.

Klitmøller, der måske er bedre kendt som Cold Hawaii, har i flere år huset en afdeling af World Cuppen i windsurfing i Klitmøller, men det her vil være meget større, siger Finn Jorsal, der er formand i foreningen Friends of Cold Hawaii.

- Der er godt og vel 30 deltagere hvert år i afdelingen af World Cup i windsurfing. Det her vil være mindst ti gange større og trække omkring 300 surfere til København og Klitmøller. Det er meget, meget stort, siger han.

Det internationale surfforbund ISA har opfordret Klitmøller til at søge om værtskabet for VM i Stand Up Paddle - også kaldet SUP - i 2017. Surfdisciplinen er verdens hurtigst voksende vandsport og kommer måske på OL-programmet.

Derfor vil forbundet gerne have verdensmesterskabet til Europa for første gang. Og øjnene er rettet mod Klitmøller, der er verdenskendt som et godt surfsted.

Thisted-politikere griber VM-chancen

Kommunalbestyrelsen i Thisted vedtog i aftes at støtte projektet med lidt over 500.000 kroner.

- Brandingeffekten har stor betydning både nationalt og internationalt, siger borgmester Lene Kjeldgaard Jensen (V).

Hun fortæller at de seneste års World Cup i windsurfing har trukket arbejdskraft og turister til Klitmøller og resten af Thy.

Københavns Kommune og Sport Event Denmark støtter også projektet økonomisk.

- Vi vil gerne hjælpe med at give lokalbefolkningen nogle store idræts-eventoplevelser. Der er nemmest, når der foregår noget i området, siger direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov.

Det vil formentlig blive afgjort allerede i de kommende måneder, om det lykkes at få VM i SUP surfing til landet i 2017.