Københavnere vil bygge vindmøller i Vesterhavet

København vil investere i vestjyske havmølleparker, fordi de ikke selv har plads nok.

Københavns ambitiøse klimamål kræver masser af plads. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

København er på vej til at byde på vestjyske havmølleparker.

Hovedstaden har nemlig ikke selv plads til de mange vindmøller, som skal bruges for at opfylde københavnernes ambitiøse klimamål.

- Vores mål er at opstille 360 MW vindmøller inden år 2025 for at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad, siger Jesper Pedersen, vindchef i HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab.

- Der er ikke plads nok i nærheden af København. Derfor stiller vi møller op andre steder, og vi har også planer om at byde på de kystnære havmølleparker, siger han.

De fem områder i spil er Vesterhav Syd og Vesterhav Nord, Sæby, Sejerø og Smålandsfarvandet. Alle fem steder er der plads til at opstille 200 MW. Et område ved Bornholm er reelt ude af billedet, fordi der kun er plads til 50 MW.

Målet er i alt 350 MW i de kystnære havmølleparker. Derfor er det formentlig kun to af områderne, som der bliver brug for.

Hovedstadsområdets Forsyningsselskab er sammen med en tysk partner et af de tre selskaber, som Energistyrelsen har godkendt til at byde på de kystnære havmølleparker.

De to øvrige bydere er European Energy Nearshore Consortium og Vattenfall Vindkraft A/S. Budene skal være afleveret senest den 4. april.

FacebookTwitter