Koldkrigens fortællinger skal sikres

Kulturstyrelsen vil redde fortælllingerne fra Den kolde Krig, før det er for sent. Det gælder fire steder her i landsdelen.

Mange anlæg har tidligere været hemmelige, camouflerede og utilgængelige. Her er det Finderup Bunkeren set lidt fra oven. Arkivfoto (Foto: Claus Berthelsen © DR)

Kulturstyrelsen har udpeget en række steder, der fortæller danmarkshistorie fra Den kolde Krigs tid, og de fortællinger bør sikres for eftertiden.

De 25 fortællinger tager udgangspunkt i bunkers, depoter, tårne, radarer, kaserner, øvelsesterræn, flyve- og flådestationer.

Mange anlæg har tidligere været hemmelige, camouflerede og utilgængelige. Men nu er de blevet overflødige, og Kulturstyrelsen mener derfor, at det haster med at udpege nogle steder, som kan fortælle om totalforsvaret og Den kolde Krig.

De udpegede anlæg er ikke fredede.

Fire steder i Midt- og Vestjylland

Her i landsdelen peger Kulturstyrelsen på:

* NATOs hovedkvarter i Finderup * Forsvarets hovedkvarter i Karup * Militærnægterlejren i Kompedal * NATOs støttepunkt i Klosterheden

Stederne er udpeget blandt ca. 1.400 statslige og statsstøttede anlæg fra Den Kolde Krig med tilsammen 18.000 bygninger.

Facebook
Twitter