Kom til forpremiere på Historien om Danmark

Torsdag den 5. oktober danner frilandsmuséet Hjerl Hede ved Vinderup rammerne om en forpremiere på 8. afsnit af DR-serien Historien om Danmark: ”Grundloven, folket og magten”.

Flere af scenerne til det 8. afsnit er optaget på Hjerl Hede. (Foto: Dr)

Hjerl Hede slår sammen med DR Kultur og DR Midt & Vest dørene op for et arrangement med historiske vingesus og aktiviteter for både børn og voksne. Fra klokken 15 sørger Hjerl Hede for de historiske rammer, og DR gør historien digital.

For eksempel kan du ved hjælp af en green screen installation klippe dig selv ind i en scene fra danmarkshistorien. Du får din personlige film med på din mobiltelefon. Du kan også få en fantastisk visuel oplevelse ved at tage et sæt Virtual Reality-briller. Du træder ind i en fortælling fra et sted i historien – hvis du tør!

P4 Midt & Vest sender hele eftermiddagen live fra Hjerl Hede.

Om aftenen bliver den røde løber rullet ud til forpremiere på 8. afsnit Historien om Danmark.

Serien er nået frem til det 19. århundrede. Kendte personer som Grundtvig, Frederik VI., Estrup og Christian IX befolker scenen; men frem for alt er det historien om bønderne og folket, som holder folkesamlinger, strejker og politiske møder, som stifter andelsforeninger og bygger forsamlingshuse. Og netop Hjerl Hede danner ”kulisser” til en del af optagelserne.

Forpremieren er arrangeret som en høstfest fra klokken 18.45. Før og efter forpremieren tager folk fra DR publikum med bag om kameraet.

Begge arrangementer er gratis og alle er velkomne; men forpremieren kræver tilmelding.

Hvis du ønsker billetter til forpremieren skal du skrive til isc@dr.dk

Læs mere om "Historier om Danmark" her.

(Foto: Dr)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk