Kommune kæmper for at fastholde flygtninge

Nogle kommuner vil af med dem, men på Mors kæmper man for at få dem til at blive boende.

Peter Johansen er mentor for Khalid, der er i praktik på Morsø Jernstøberi og gerne vil blive boende på Mors. (Foto: Sanne Rossen)

Mens nogle kommuner kæmper for at få plads til de mange flygtninge, kæmper man i Morsø Kommune i Nordvestjylland med at få flygtninge til at blive boende. Her er enhver ny tilflytter nemlig værdsat.

Mange flygtninge forlader Mors Kommune, når integrationsperioden er overstået efter et par år.

- Vi er en ø, der fortsat skal være i udvikling, så vi har behov for nye indbyggere. Vi har en stor fraflytning, så vi byder flygtninge meget velkommen til at blive morsingboere og tage del i vores samfund, siger Ellen Philipsen Dahl, formand beskæftigelses- og erhvervsudvalget i Morsø Kommune.

- Vi laver en integrationsindsats med blandt andet sprogundervisning, som koster kommunen penge, så derfor vil vi gerne have dem til at blive, siger hun.

Kommunen laver tiltag for at fastholde flygtninge på øen gennem aftaler med virksomheder, institutioner og det frivillige foreningsliv.

Khalid er flygtning fra Syrien, og han er i praktik på Morsø Jernstøberi, og han vil gerne blive boende på Mors.

- Det vigtigste er, at de har noget arbejde og kan få deres familie hertil. Khalid er smilende og glad, og han udfører sit arbejde godt, siger Peter Johansen, der er Khalids mentor på arbejdspladsen.

Khalid går på sprogskole, og hans børn er startet i skole.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.