To kommuner udfordrer den lange skoledag

Den store reform af folkeskolen er stadig ny, men det er tid til justeringer, mener flere.

Mange børn har lange skoledage. Det vil Skive og Viborg kommuner gøre op med. (Arkivfoto) (© Colourbox)

To midt- og vestjyske kommuner udfordrer nu én af grundpillerne i den store skolereform. Både i Viborg og i Skive vil de begrænse den såkaldt understøttende undervisning.

Det fortæller Stine Damborg, der er konservativ gruppeformand i Viborg Kommune og i øvrigt selv er lærer.

- Skoledagen er blevet alt for lang, mener hun.

I Skive Kommune har politikerne i Børne- og Familieudvalget netop sagt god for, at den understøttende undervisning kan laves om til færre timer, men med to undervisere i klasserne.

Politiker: Skoledagen er lang

Den understøttende undervisning er ellers en vigtig del af folkeskolereformen. Det er timer, som ligger ud over skolens faste fag for at skabe motivation og fordybelse hos eleverne.

- Det kunne måske godt fungere, hvis der havde været ressourcer nok. Men skoledagen bliver meget lang, ikke mindst i en kommune som vores, hvor mange elever kører med skolebus og derfor kommer sent hjem, siger Stine Damborg.

Stine Damborg har skrevet til undervisningsminister Ellen Trane Nørby og fået det svar, at kommunerne kan skære den understøttende undervisning ned til kun en time om ugen, og det forventer hun med sikkerhed, at Viborg nu beslutter.

Politiker: Vi udfordrer rammerne

- Jeg regner med, at vi træffer beslutningen på byrådsmødet i februar, og at det bliver obligatorisk for alle kommunens folkeskoler med virkning fra næste skoleår, siger hun.

Også i Skive Kommune lægger politikerne op til, at den understøttende undervisning begrænses og erstattes af timer med to voksne i klasserne. Det er tid til at udfordre reformen, siger socialdemokraten Ole Priess, som er formand for Børne- og Familieudvalget i Skive.

- Det har været en stor og vanskelig reform at implementere, så den første tid følger man nok den anviste vej. Men nu begynder vi at undersøge andre muligheder, og så udfordrer vi rammerne i reformen, siger han.

Facebook
Twitter