Konsumfiskere tjener mange flere penge i år

Bruttoomsætningen i konsumfiskeriet er steget med hele 24 procent i årets første ti måneder.

Fiskeskipper Tamme Bolt på tur på Nordsøen med sin båd, Aaltje Postma. Det har været en god sæson indtil videre for ham og kollegerne. (Foto: Henrik Vinther Krogh. © Henrik Vinther Krogh.)

Det går op og ned i fiskeriet. Men for de fiskere, der fanger spisefisk i Nordsøen, har det været optur her i 2016.

Bruttoomsætningen i konsumfiskeriet er steget med hele 24 procent i årets første 10 måneder.

- Der er smil på læberne, siger Tamme Bolt fra Thyborøn. Han er fiskeskipper ombord på konsumfartøjet Aaltje Postma i Thyborøn. Han har i høj grad mærket til de gode tider for fiskeriet efter spisefisk i Nordsøen.

- Vi har både fået større kvoter og bedre priser i forhold til året før. Og det slår selvfølgelig igennem på bundlinjen, siger Tamme Bolt.

Faktisk har det ifølge FiskeriTidende og tal fra NaturErhvervsstyrelsen været et dårligt år indtil nu for både industrifiskeriet og fiskeriet i Østersøen. I Østersøen er tilbagegangen i konsumfiskeriet lidt lavere; nemlig på 17 procent.

Men fremgangen i bruttoomsætningen på konsumfiskeriet i Nordsøen er altså så markant på hele 24 procent, at det opvejer tabet de andre steder. Så samlet har fiskeriet i Danmark haft en fremgang på otte procent i årets første ti måneder.

Hvad, der er godt for fiskerne, er også godt for hele samfundet på Vestkysten, siger fiskeskipper Tamme Bolt fra Thyborøn:

- Når vi kommer ind med flere fisk og får bedre priser, så skaber det jo også større omsætning i hele samfundet, konstaterer Tamme Bolt.