Krykken vælter hele tiden: Nu har far og søn opfundet en krykkeholder

Det var irritation over krykker, der hele tiden væltede, som fødte idéen til opfindelsen, som nu er sat i produktion.

  • Sønnen Toke Pihl (tv.) og Henrik Pihl lavede den første prototype ud af aluminium og cykelslange. Tre år senere har de nu sendt deres krykkeholder på markedet. (Foto: Mette Skov-Jensen- DR)
  • Krykkeholderen gør det muligt at lade sin krykke hænge på eksempelvis en bordkant. (Foto: Mette Skov-Jensen- DR)
1 / 2

Efter en operation skulle Henrik Pihl fra Hundborg i en periode gå med krykker. Her oplevede han til sin store irritation, at krykkerne nemt væltede, når han stillede dem fra sig.

Nu har han sammen med sin 21-årige søn, Toke Pihl, opfundet en krykkeholder, der gør det muligt at stille en krykke op ad et køkkenbord eller hænge den på en bordkant, uden at den vælter. Far og søn har fået dansk patent på opfindelsen, der nu også er sat i produktion.

- Det irriterede mig, at krykkerne væltede, så jeg tog Toke med på værkstedet, hvor vi lavede en første prototype af aluminium og cykelslange, som vi satte på krykken med gaffatape, fortæller Henrik Pihl.

Krykkeholder har været tre år undervejs

Efter tre års videreudvikling er krykkeholderen Stayplus på markedet, og materialerne er nu plastik og gummi.

Undervejs har Toke og Henrik Pihl fået sparring hos Innova Thy, som er Thy Erhvervsforum og Thisted Kommunes konsulenttilbud.

- Hvis man ikke har prøvet det før, er det en jungle at finde ud af. Med hjælpen undgik vi fejl, der kunne have kostet dyrt og ført til, at projektet ikke blev til noget, siger Toke Pihl.

Far og søn har store forventninger til krykkeholderen, da der bliver solgt en halv million krykker i Danmark om året.

Facebook
Twitter