Læreruddannelse indfører optagelsessamtaler

Et historisk højt frafald får nu læreruddannelsen i Nørre Nissum til at indføre samtaler for kommende studerende

De umotiverede studerende skal sorteres fra, før de starter på studiet. (Foto: STEFFEN ORTMANN © Scanpix)

Studerende på landets lærerseminarier falder fra som aldrig før.

På læreruddannelsen i Nørre Nissum tager ledelsen nu konsekvensen og indfører personlig samtale med alle studerende, før de siger ja til en fremtid som lærerstuderende.

Seminariets årgang 2014 har indtil nu haft et historisk højt frafald på 29 procent.

Uddannelsesleder Svend Aage Povlsgaard fortæller, at frafaldet har store konsekvenser både for den studerende selv og for seminariets økonomi.

- Det er klart, at hvis vi har budgetteret med et frafald på 20 procent, og vi har et frafald på 29 procent, så har vi jo en regning der.

Og nu skal frafaldet bremses. Efter sommerferien indfører seminariet studieafklarende samtaler med alle studerende fra ungdomsuddannelserne og ikke bare de, der har et snit på under syv, som hidtil har været de eneste, der skal igennem en samtale før studiestart.

Samtaler skal sortere de umotiverede fra

De Lærerstuderendes Landskreds er også varme fortalere for afklarende samtaler før studiestart for at rydde de uegnede fra, før studiet overhovedet begynder. En evaluering fra et forsøg med sådanne samtaler viser nemlig, at frafaldet bliver mindre, fortæller formand Christian Dalby.

- Vi mener, at det sker, fordi man får de mere motiverede studerende ind, og motivationen er jo det, der skal bære os gennem vores uddannelse, siger han.

17,6 procent af alle danske lærerstuderende forlod uddannelsen inden for et år i 2014.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk