Landhuse kan finansieres udenom realkredit - men det er dyrere

"UdenomBanken" pantebrevs-finansierer i landdistrikter, men det er dyrere end almindelige banklån, lyder advarslen.

Ny bank kan finansiere drømmehuset på landet. (© ColourBox)

Kan du ikke få et kreditforeningslån til dit drømmehus på landet?

Så kan du måske låne pengene i UdenomBanken. Men det er dyrere, advarer Landdistrikternes Fællesråd.

- Det er til en højere rente. Men vi er i en situation, hvor mange ejendomme rundt om i Danmark er fantastisk billige, siger Frederik Rovsing, der er bestyrelsesformand i UdenomBanken.

UdenomBanken som låner penge ud til ejendomme, der ikke kan opnå et kreditforeningslån. Enten fordi de ligger udenfor byen - eller fordi husene er for billige.

Mange huskøbere i Vest- eller Sydsjælland har benyttet sig af den mulighed. Men endnu ikke i det midt- og vestjyske:

- Midt- og Vestjylland er ikke det område, hvor vi har oplevet den største interesse for vores finansieringsform, men det håber vi at ændre på i løbet af 2016, siger Frederik Rovsing.

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard fra Lemvig, lægger ikke skjul på, at han foretrækker, at huskøbere i landdistrikterne kan opnå kreditforeningslån.

- UdenomBanken og lignende har en højere rente. Og det er også i et niveau, som vi ikke mener, er rimeligt til at dække den generelle finansierings-problematik. Det kan være løsningen for nogen, hvor der ikke er nogen alternativer overhovedet, siger han.

Erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen (V), arbejder for at få flertal for et nyt kreditselskab, der skal låne ud i landdistrikterne.