Lav en baby og vind fede præmier

En daginstitution har sat en masse præmier på højkant til par, der kan levere nye børn til institutionen.

Konkurrencen skal hjælpe på det faldende børnetal. (Foto: Holger Madsen- DR Syd)

Den gyldne dato er den 19. december 2016. Det par, som føder en baby tættest på den dato, vinder præmier fra blandt andre Ønskebørn og Sportigan.

Den kommunale daginstitution Mariehønen i Ølstrup ved Ringkøbing har nemlig udskrevet en konkurrence for at få flere børn til institutionen.

- Hvis der ikke er nogle børn i de her små lokalsamfund, så er der ikke en børnehave, SFO og en friskole, og det hele er en symbiose, så på sigt er der heller ingen brugs og til sidst ikke noget lokalsamfund, siger Dan Pedersen, der er leder af Mariehønen og dagplejen i Ølstrup og idémanden bag konkurrencen.

Den 19. december åbner han en ny multi-institution, og derfor er det den gyldne dato. Dan Pedersen mener ikke, at han blander sig i folks privatliv med sådan en konkurrence.

- Konkurrencen er udskrevet i god ånd og for at lave lidt spas og humor, som afspejler vores lokalsamfund. Der har været rigtigt positiv feedback, lyder det fra Dan Pedersen.

Èn af dem, der sigter efter at indskrive et nyt barn i den nye multiinstitution til december er 27-årige Marie Lembcke og hendes kæreste.

- Vi havde allerede snakket om, at vi skulle have nummer to, da vi hørte om konkurrencen. Og så er det jo bare lidt sjovt, hvis vi kunne vinde. Og så kan jeg godt lide, at der bliver sat fokus på, at man meget gerne må få flere børn, så vi kan give vores børn nogle søskende og beholde de små lokalsamfund, siger Marie Lembcke, der allerede har en søn på 1,5 år i dagplejen i Ølstrup.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.