For lidt plads til vestjyske katolikker: Ny kirke på vej i Struer

Katolikkerne i Danmark får en ny kirke i Struer, fordi kirken i Lemvig er for lille til de mange nye medlemmer.

Siden 1990 er antallet af katolikker i Danmark steget fra cirka 30.000 til omkring 45.000. Billedet fra messe i den romersk-katolske kirke i Høje-Tåstrup, Skt. Pauls Kirke. Arkivfoto. (Foto: Jeppe Bøje Nielsen © sCANPIX)

Der er ikke længere plads nok til menigheden på bænkene i den katolske kirke i Vestjylland.

For 10 år siden havde den vestjyske katolske menighed med kirker i Herning og Lemvig omkring 400 medlemmer. I dag er der omkring 1000, primært polakker. Derfor er menigheden ved at etablere en ny kirke i Struer, som skal erstatte Hellig Kors Kirken i Lemvig. Det sker i en bygning i byens industrikvarter, der tidligere har huset en virksomhed.

- Den er blevet for lille. Vores menighed vokser og vokser og vokser hver år. Der er flere og flere katolikker, fortæller pastor Winek Barwinski.

Derfor skal kirken i Lemvig sælges.

- Den skal renoveres, og det betaler sig ikke. Vi har brug for mere plads i kirken, og vi har brug for en parkeringsplads ved siden af kirken, siger Winek Barwinski.

Kirken har allerede indgået en betinget købsaftale og kan overtage ejendommen i Struer for 1,6 millioner kroner, oplyser Niels Engelbrecht fra Den Katolske Kirke i Danmark. Købet finansieres delvis med donationer fra den katolske kirke i Tyskland.

I dag er der omkring 45.000 registrerede medlemmer af Den Katolske Kirke i Danmark. I 1990 var der cirka 30.000, oplyser bispekontoret i København.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.