Lille bysamfund stod sammen i sorgen: Dræbte piger mindet med tændte fakler

Hundredvis af borgere deltog i fakkeltog for at mindes to piger, der i søndags blev fundet dræbt i Vejrumbro nær Viborg.

300 gik torsdag aften i fakkeltog i Vejrumbro nær Viborg. (Foto: © Monica Jørgensen - DR Midt & Vest)

I søndags blev landsbyen Vejrumbro øst for Viborg ramt af sorg og chok, da en mor og hendes to døtre på henholdsvis 11 og 14 år blev fundet døde.

Midt- og Vestjyllands Politi formoder, at pigernes 49-årige mor slog børnene ihjel, inden hun selv begik selvmord. Sagen efterforskes stadig.

Her til aften samledes omkring 300 borgere i Vejrumbro til fakkeltog for at mindes og ære de to piger og deres efterladte.

Med i optoget var Marie Løye Balle, der selv bor i Vejrumbro.

- Jeg er her for at støtte op om vores by og vise min sympati for de pårørende og efterladte, fortalte hun.

Susanne Sørensen og Marie Løye Balle var blandt de omkring 300 borgere, der torsdag aften med fakler i hånden gik i optog i Vejrumbro for at mindes de to dræbte piger. (Foto: © Monica Jørgensen - DR Midt & Vest)

Mange udenfor Vejrumbro var også mødt op til fakkeltoget. De to piger gik nemlig ikke i den lokale friskole, men var elever på to andre skoler i Viborg Kommune.

Susanne Sørensen var kørt fra Thisted ved Viborg til Vejrumbro for at være med i fakkeltoget.

- Jeg kender pigerne fra børnehaven og den mindste af pigerne går i mine børns skole. Jeg er her, fordi jeg gerne vil vise min sympati til familien og de efterladte.

  • Fakkeltoget var for at ære og mindes de to piger på henholdsvis 11 og 14 år, som søndag blev fundet dræbt i deres hjem i Vejrumbro ved Viborg. (Foto: © Monica Jørgensen - DR Midt & Vest)
  • Fakkeltoget sluttede foran det hus i Vejrumbro, hvor familietragedien fandt sted. Poltiets teori er, at det er pigernes egen mor, der har dræbt dem, inden hun begik selvmord. (Foto: © Monica Jørgensen - DR Midt & Vest)
  • Mange havde taget blomster og lys med, som blev sat på jorden foran pigernes hjem. (Foto: © Monica Jørgensen - DR Midt & Vest)
1 / 3

Optoget begyndte ved den lille bys købmand og sluttede foran huset, hvor familietragedien fandt sted.

Her blev der lagt blomster og tændt lys, hvorefter forsamlingen sang 'Om lidt' af Kim Larsen. Til slut blev der holdt to minutters stilhed. Et minut for hver af de døde børn.

Kirken tog imod sørgende

Vejrumbro har været ramt af chok og dyb sorg, siden nyheden om familietragedien kom frem.

Det fortæller sognepræst Trine Munk Kristensen, som selv gik med i fakkeltoget.

- Når der sker en tragisk hændelse, som det, der er sket her i Vejrumbro, har vi som mennesker brug for samles.

Både i aften og onsdag aften har Vejrum kirke holdt åben kirke, hvor det har været muligt at tænde et lys eller skrive en sidste hilsen til de afdøde. Det har især mange unge gjort, fortæller præsten.

- Vi har brug for et sted at gå hen med vores meningsløshed og magtesløshed. Det kan kirkens rum og et fakkeltog være. Det er vigtigt at samles og se hinanden i øjnene, og se, at man ikke er alene i sorgen, siger Trine Munk Kristensen.

Fakkeltoget var arrangeret af Vejrumbros Venner. En forening, der repræsenterer alle frivillige foreninger i byen.

Tidligere på ugen var psykologer og andre fra kriseberedskabet i Viborg Kommune til stede på skolerne. Ligesom Midt- og Vestjyllands politi i mandags stod bag et informationsmøde, hvor borgerne i Vejrumbro kunne blive informeret om det skete.