Lønmodtagere: Hellere fleksible arbejdsdage end mere løn

Inflationen er gået i nul, så vi får flere penge mellem hænderne og dropper lønkravet.

Mælk, æbler og havregryn i supermarkederne holder pause fra prisstigninger. Det giver forbrugerne mere overskud på kontoen. (Foto: DARREN STAPLES © Scanpix)

Prisudviklingen står stille, og det giver os forbrugere mere overskud på kontoen.

Det får mange lønmodtagere til at bede om andet end lønstigninger ved de lønforhandlingerne, der er i gang nu.

Sådan lyder vurderingen fra formand for Dansk Industri Skive-Viborg, Palle Damborg.

- Når vi er i en situation, hvor inflationen er gået i nul, så er der andre parametre, som en medarbejder lægger stor vægt på. Det er for eksempel frihed, fleksibilitet, mulighed for at være mere sammen med sin familie og børn, det er muligheden for at blive opkvalificeret, siger han.

Den prioritering er helt ny i forhold til det, vi har set de tidligere år. Det passer arbejdsgiverne godt, at forhandlingerne drejer væk fra at have fokus på løn, mener Palle Damborg.

- Det giver en mere motiveret medarbejder, så den type fleksibilitet og frihed kan være langt mere værd end to kroner i timen, siger han.

Helt det samme signal får man ikke fra lønmodtagerne.

Inger Stranddorf, der er formand for HK/Privat MidtVest holder fast i, at lønstigninger er vigtige, også i perioder uden inflation.

- Jeg synes jo, at det er tid til, at der bliver noget til vores medlemmer, nu hvor de har været tilbageholdende i så mange år, siger hun.

Facebook
Twitter