Lucia går i mesterlære som sosu-hjælper: 'Voksenløn gør, at jeg i fred og ro kan vokse fagligt'

Vestjysk skole og private hjemmehjælpsfirmaer vil løse mangel på sosu'er med mesterlære.

Der mangler faglært arbejdskraft i social- og sundhedssektoren.

Nu forsøger to private hjemmehjælpsfirmaer og Social & SundhedsSkolen i Herning at løse problemet ved at starte en mesterlæreuddannelse for sosu-hjælpere.

17 elever er netop begyndt på skolens afdeling i Holstebro.

En af dem er 28-årige Lucia Jarsinskâ, der indtil nu har arbejdet halvandet år som handicaphjælper og haft 11 måneders plejeorlov for at pleje sin kræftsyge mor.

- Jeg synes, at når man har en del års erfaring, er det vigtigt, at man har alt det andet faglige på plads, siger hun.

I december 2019 blev hun ansat hos Kær Pleje og Omsorg. Det er et krav fra hendes nye arbejdsgiver, at hun tager mesterlæreuddannelsen.

- Det gør vi for at sikre os, at vi har kvalificeret arbejdskraft også i morgen og om to år, fortæller Dorthe Lund, der er direktør i Kær.

Firmaet har cirka 170 ansatte, der arbejder med hjemmehjælp og hjemmepleje i Holstebro, Lemvig, Skive, Thyborøn og Vinderup.

Men det er efterhånden svært at skaffe uddannet personale. Kommunerne, som hyrer firmaet, stiller også krav om, at de bruger faglært arbejdskraft.

Derfor har Dorthe Lund nu sendt 15 af sine ufaglærte medarbejdere i skole.

- Det er nødvendigt, at de bliver faglærte. Borgerne bliver dårligere. De bliver udskrevet tidligere fra sygehuset, så vi står i dag med flere komplekse opgaver, siger hun.

Mesterlære med individuelle hensyn

Eleverne skal typisk bruge to dage om ugen på skolen og tre dage i firmaet. Mesterlæren betyder, at de kan beholde en regulær løn i stedet for at gå på SU.

- Nu er jeg ikke teenager længere, så SU kan ikke dække de udgifter, man har. At man kan komme på mesterlæreuddannelsen, hvor man stadig får en del voksenløn, gør, at man i fred og ro kan læse, blive bedre og vokse fagligt, siger Lucia Jarsinskâ.

Samtidig giver mesterlæren mulighed for, at grundforløbet på 20 uger kan forlænges, hvis eleven har brug for mere tid til at gennemføre det.

- Det giver mulighed for at tilrettelægge individuelle forløb, så der er plads til alle. I et tæt parløb med praksis sikrer vi os, at de når igennem det, de skal for at være klar til grundforløbsprøven, siger Lenette Hylleberg, der er leder på Social & SundhedsSkolen.

FOA: Vi holder øje med niveau

Der er ikke tradition for mesterlære på sosu-uddannelserne, men manglen på arbejdskraft får nu både kommuner og skoler til at tænke nyt.

København Kommune tilbyder en mesterlære til de ansøgere, der lærer bedre i praktik end ved at læse bøger. SOSU Nord, social- og sundhedsskolerne i Nordjylland, er til april klar med et lignende tilbud. Og på Bornholm får de ældre sosu-studerende voksenelevløn.

Fagforbundet FOA hilser som udgangspunkt tiltagene velkommen.

- Jeg kan rigtig godt lide, at man begynder at tænke kreativt for at kunne rekruttere til faget. Vi står i en situation, hvor vi gerne skal gøre hver femte 16-årig nysgerrig på vores fag for at kunne varetage fremtidens sundhedsopgaver, siger Tanja Nielsen, formand for social- og sundhedssektoren i FOA Holstebro.

Hun er til gengæld lidt bekymret for, om eleverne kan nå at få den samme teoretiske viden på mesterlæreordningen som på den ordinære uddannelse.

- Vi vil følge meget tæt, om de lærer nok, siger Tanja Nielsen.

Dorthe Lund, direktør i Kær, forsikrer, at hendes ansatte ikke vil mangle teoretisk viden.

- Vi har tilknyttet en stor gruppe vejledere og mentorer, der skal sikre, at de kommer igennem forløbet, siger hun.

Direktøren har store forventninger til mesterlæreordningen.

- De (eleverne, red.) har et rigtig godt grundlag for at starte, fordi de alle ved, hvad de går ind til. Så jeg forventer, at vi får nogle superdygtige elever gennem det her forløb, siger Dorthe Lund.

Også firmaet Privat Pleje & Omsorg i Herning er med i projektet med to ansatte.