Mælkeproducenter ønsker EU-mindstepris på mælk

En stigende produktion af mælk presser prisen i hele EU, så der er brug for regulering, mener Dansk Mælkeproducenter.

Med en EU-mindstepris på mælk tager man malkekøer ud af produktionen, hvis mængden af mælk får prisen ned under mindsteprisen. (Foto: Arla © Arla)

Der er brug for en ny regulering af mælkeprisen i hele EU, hvis der fortsat skal dansk mælk, fløde og ost i køleskabet.

Sådan lyder det fra Rick van Heesch, der er medlem af bestyrelsen for Danske Mælkeproducenter, forud for Kvægkongres 2016 i Herning, som netop har fremtiden for mælkeproducenterne på dagsordenen.

En del danske mælkeproducenter har problemer med at overleve, og samtidigt giver for eksempel den franske stat tilskud til økonomisk trængte mælkebønder. Hele EU skal være omfattet af en mindstepris i stedet, mener Rick van Heesch.

Tilskud fjerner malkekøer

Mælkeproducenterne skal selv finansiere reguleringsordningen ved at betale et mindre beløb pr. liter mælk til en pulje, der sikrer 2,50 kroner pr. liter som mindstepris.

Med tilskuddet tager man malkekøer ud af produktionen, hvis mængden af mælk får prisen ned under mindsteprisen.

- Så er vi sikre på, at mejerierne ikke går ind og overtager den her styring. For de ønsker jo altid bare mere og billigere mælk, siger Rick van Heesch.

Der er Kvægkongres i MCH Herning mandag og tirsdag.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.