Mænd kommer gennem krisen i skoven

Et nyt mandekursus skal hjælpe mænd, der er ramt af skilsmisse, arbejdsløshed eller andre livskriser.

Røg og mudder er vigtige elementer på mandekurset. (Foto: kammerat.nu)

Mænd, der er i krise, kan nu få hjælp under åben himmel på Harrild Hede ved Brande.

Gratisprojektet "kammerat.nu" vil hjælpe mænd, der for eksempel er ramt af skilsmisse eller arbejdsløshed. Humor og kant er nøglebegreber, når gruppen mødes i skoven for at varme sig ved bålet.

- Der sker et eller andet med os mænd, når vi kommer i skoven. Det vækker drengen i os, når vi kommer væk fra parcelhusene og de små caféer, siger Thomas Juul, der er lifecoach og gruppeleder på kammerat.nu.

Kammerat.nu er et selvhjælpprojekt startet af Thomas Juul gennem Ikast-Brande Kommune i samarbejde med Naturcenter Harrild Hede.

- Efter en skilsmisse er det godt at trække sig lidt væk fra gerningsstedet og være sammen med andre mænd, der har prøvet noget, der ligner, fortæller Thomas Juul.

Kurset indeholder blandt andet øvelser i skoven med en naturvejleder og gruppesnak omkring brændeovnen.

- Mange vil blive meget følsomme, men vi er mænd, så vi dunker hinanden i ryggen og siger ”det er kraftedeme også noget lort!” Men der vil nok også komme nogle tårer, siger Thomas Juul.

Thomas Juul har turneret rundt på værtshuse for at brede budskabet om kurset ud.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.