Magnus i Hjerk fanget af Preben

Preben Stentoft har taget i tusindvis af foto's af sin mors nabo Magnus Sørensen i Vester Hjerk. Nogle af billederne kan ses lige nu på Skive Kunstmuseum.

Magnus fra Vester Hjerk og Søren fra Djursland (Foto: cop@dr.dk © DR)

En augustdag i 2005. Alle danske fotografer er inviteret til at deltage i en fotoseance.De skal tage et billede af Danmark; det skal være netop deres motiv og så knipset på samme dato og samme klokkeslet.Reklamefotografen Preben Stentoft beslutter sig for at tage et billede af sin mors nabo, hjemme i Hjerk. Naboen hedder Magnus.....Sørensen. Og den dag Preben tog det første billede af Magnus, ja så kan man godt sige, at der var han solgt.I de næste 7 år besøgte Preben så Magnus i Vester Hjerk nok 50 gange og har taget i tusindvis af billeder af manden, der idag er 89 år. Og som nu bor alene på sin gård med de to køer, der er nødvendige, for der er et stykke græs, der absolut skal græsses af "høveder".Fotografen Preben Stentoft har  sorteret godt og grundigt i de mange foto's når Skive Kunstmuseum 1.9.2012 slår dørene op til en udstilling med fotografens allerbedste billeder.......af Magnus, men også af en tid og en hverdag, som stadig er en del af Danmark.Connie Pedersen har besøgt Skive Museum, hvor en veloplagt Søren Ryge åbende udstillingen "Magnus i Vester Hjerk".Der var mange mennesker, der lige villle forbi og hilse på både Søren Ryge men især også på Magnus, der gik rundt og smilede til alle, til sig selv og alle billederne, naturligvis.

Magnus skriver autograf i bogen  "Rundt om" om udstillingen med Preben Stentofts billeder og en novelle af forfatteren Hans Otto Jørgensen. Billedet er taget af reporter Connie Pedersen, der hurtigt lurede at rigtige fotografer også tager slørede billeder....! Det er Magnus Sørensens lillebror der lægger ryg til.

Facebook
Twitter