Man bliver jo ikke en kvinde fordi man skifter cpr-nummer

Ibi-Pippi Orup Hedegaard skader transkønnede, når hun insisterer på at bruge svømmehallens dameomklædning, selvom hun har mandlige kønsdele. Det mener foreningens formand, Irene Haffner.

Ibi-Pippis insisteren på at bruge dameomklædningen skader transkønnede, mener Irene Haffner. Hun er formand for foreningen af Transkønnede i Danmark.

Den person, der i forgårs skabte virak i kvindeomklædningen i Viborg Svømmehal bliver nu kraftigt kritiseret af foreningen af Transkønnede i Danmark.

Ibi-Pippi Orup Hedegaard, som hun hedder, er juridisk en kvinde, selvom hendes kroppen på alle områder ligner en mand.

- Man bliver jo ikke en kvinde, fordi man skifter et cpr-nummer. Når man lever som en mand og en gang i mellem trækker i kvindetøj, så er man jo transvestit og ikke transkønnet, siger formanden for foreningen af Transkønnede i Danmark, Irene Haffner, fra Thisted.

'Ibi-Pippi er ikke en kvinde'

Ibi-Pippi Orup Hedegaard har fået papir på, at hun er kvinde. Derfor gik hun tirsdag ind i kvindeomklædningsrummet i Viborg Svømmehal.

Men synet af en person i omklædningen, som ligner en mand, fik kvinderne under bruseren til at hente bademesteren.

Han henviste Ibi-Pippi til svømmehallens handicaptoilet for at klæde om, så hun ikke skulle skifte tøj med mændene.

Protest mod lovgivningen

Ibi-Pippi brugte blandt andet besøget i omklædningsrummet på at gøre opmærksom på de problemer, der er med CPR-loven.

Loven åbner mulighed for at skifte køn juridisk med nogle få museklik og et halvt års ventetid.

Den lov har Irene Haffner selv kæmpet for at få igennem.

- Vi har i mange år protesteret over ikke at have nogle rettigheder. Men loven er for åben og blev hastet igennem. Det er jo absurd, at man kan sidde hjemme ved sin computer og klikke sig til juridisk kønsskifte. Man burde skulle leve seks måneder som transkønnet før man kunne skifte køn juridisk, siger hun.

Ibi-pippi skader transkønnede

Ibi-Pippis tilstedeværelse i kvindeomklædningen i forgårs gjorde mere skade end gavn for de danske transkønnede, mener Irene Haffner:

- Det skader jo de transkønnede. Jeg betragter ikke Ibi-Pippi som transkønnet ud fra billederne og det, hun eller han selv har udtalt, siger hun.

- Det jeg forstår er, at Ibi-Pippi for det meste lever som mand, og en gang i mellem klæder sig som kvinde. Jeg forstår også, at det (besøget i kvindeomklædningen. red.) i virkeligheden er en provokation, siger Irene Haffner.

Svømmehalssagen skal for Ligestillingsnævnet

Ibi-Pippi, der tidligere hed Per Erik, har søgt om at blive kvinde med begrundelsen at føle sig som en lesbisk kvinde.

Ibi-Pippi vil bringe episoden fra svømmehallen for Ligestillingsnævnet.

- Hvem sætter grænserne for, hvordan en kvinde må se ud?, spørger Ibi-Pippi.