Mange piger sælger sex og frække dates på auktioner

Mænd kan byde på både almindelige og frække dates på auktionsdate.dk. Sex og Samfund kalder siden problematisk.

Piger kan udbyde sig selv til auktion. Arkivfoto (Foto: Annett Bruhn © Scanpix)

”Du byder det, du synes den frække date er værd, og bliver du højestbydende, skal du ud på en uartig date med pigen.”

Sådan beskrives konceptet for auktionsdate.dk, hvor mænd kan byde på at komme på date med piger, der har oprettet en profil på siden. Hjemmesiden blev oprettet i 2007 og har i dag 52.000 profiler - flere end nogensinde før, oplyser Erik Sørensen fra Ikast, der er indehaver af auktionsdate.dk.

Mange af profilerne på siden har meget eksplicit seksuel karakter. Ifølge Erik Sørensen bliver der både arrangeret dates med og uden sex.

- Pigerne kan udbyde en almindelig date eller en fræk date og se, hvad folk er villige til at byde for den date, siger han.

Han afviser, at det er medvirken til prostitution, når man tjener penge på at stille købesex til rådighed via en hjemmeside.

- Vi synes, at konceptet er sjovt, og det er ikke sikkert, der er penge mellem partnerne, siger Erik Sørensen.

Sex & Samfund: Kan presse unge

Foreningen Sex og Samfund bryder sig ikke om hjemmesiden.

- Det er problematisk, når unge er parate til at overskride deres egne grænser for at gøre noget seksuelt, som de ikke ville have gjort uden at få penge eller gaver for det, siger national projektleder i Sex og Samfund, Jeppe Hald.

Ifølge loven er købesex med personer under 18 år ulovligt. Alligevel kræver Auktionsdate.dk ikke legitimation af pigerne.

Det finder Jeppe Hald fra Sex og Samfund problematisk.

- Først og fremmest bliver der lagt billeder op på siden med seksuelt indhold, og hvis de her piger er under 18 år, så er det børnepornografi. Men det er også problematisk, hvis der sker seksuelle ydelser mod betaling, efter at auktionen er afsluttet, siger han.

'Du byder det, du synes den frække date er værd, og bliver du højestbydende, skal du ud på en uartig date med pigen,' lyder det i konceptet.

Opslået af DR Nyheder på 21. januar 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.