Margrethe blev enke: Jeg dækkede bord til to og troede, at jeg var blevet skør

Margrethe Jensen blev enke sidste år, og hun fik hjælp af kommunen til at komme videre med livet.

Margrethe Jensen er en af de enker over 65 år, som har fået besøg fra Struer Kommune. (Foto: Allan Høyer © dr)

Margrethe Jensen fra Struer blev enke sidste år, da hendes mand Arne pludselig døde. Men med hjælp fra Struer Kommunes enkerådgivning har hun overvundet sorgen.

- Jeg var tryg ved hende allerførste gang, hun var her. Jeg var lige ved at tro, at jeg var blevet skør, fordi jeg kørte rundt i det. Men Ania fortalte mig, at jeg ikke var skør, og at det var ganske naturligt at være ked af det, fortæller Margrethe Jensen om besøget af sundhedskonsulent i Struer Kommune Ania Cederdorff Benton.

Struer Kommune har som noget nyt forpligtet sig på at besøge enker og enkemænd helt ned til 65-års-alderen. Tidligere gjaldt servicen for borgere over 75 år.

Besøget skal afklare, hvordan det går med den borger, som har mistet sin ægtefælle og besøget tilbydes tre måneder efter, at borgeren er blevet alene.

- Det var forfærdeligt at miste Arne. Bare det at skulle sidde alene og drikke kaffe i køkkenet næste morgen. Når jeg dækkede bord, var jeg lige ved at dække til to, fortæller Margrethe Jensen.

Hun kom på ret køl igen ved at tale om det med sundhedskonsulenten, som havde nogle gode tricks til at tænke positivt.

- Man skal lære at tage alle de gode minder frem, og dem har der været rigtig mange af. At jeg er ked af det engang i mellem, det er helt naturligt, siger Margrethe Jensen.

- Man skal lære at tage alle de gode minder frem, og dem har der været rigtig mange af, fortæller Margrethe Jensen.Hun har overvundet sin sorg gennem enkerådgivning.

Opslået af DR Nyheder på 2. marts 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.