Maria er psykisk syg: Uforpligtende fredagssnak er rart

En fredagscafé hos Regionspsykiatrien i Viborg hjælper patienter under indlæggelse.

Patient Maria Jensen og sygeplejerske Sune Frederiksen.

Hver fredag mødes patienter og ansatte i Regionspsykiatrien i Viborg til et uformelt møde.

- Jeg synes, det er en god ting, fordi der er sådan en afslappet stemning, fortæller Maria Jensen, der er psykisk syg og indlagt for fjerde gang med diagnosen paranoid skizofreni med angst og depression.

- Normalt, når jeg skal snakke med en fra personalet, så er der en dagsorden for, hvad vi skal snakke om. Så jeg synes, det er rart, at der om fredagen er den der uhøjtidelige, uforpligtende dialog, fortæller Maria Jensen, der blandt andet har brugt fredagssnakken til at ønske en speciel kyllingesuppe til middag, som hun havde fået på en anden afdeling.

Vigtigt at blive hørt

Sune Frederiksen er sygeplejerske på afsnit for psykotiske lidelser i Regionspsykiatrien Viborg-Skive, hvor fredagscaféen foregår. Han er projektleder for 'Sikker psykiatri' og har været med til at starte caféen sidste sommer.

- Jeg tror især, at det er vigtigt for psykiatriske patienter, som med rimelighed nogle gange har følt, at behandlingen bliver trukket ned over hovedet på dem. De føler sig magtesløse og vil gerne have indflydelse på, hvad der skal ske, siger Sune Frederiksen.

Den ugentlige café udspringer af projektet 'Sikker psykiatri', som Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Trygfonden, Det Obelske Familiefond og Danske Regioner står bag.

Facebook
Twitter