Maria kunne ikke blive gravid: Ny forskning lyder spændende

Ny forskning kan have stor betydning for par, der har svært ved at blive gravide.

Maria Sejersbøl Henriksen med datteren Ellen på seks måneder. (Foto: Lise Soelberg Frydendahl)

Forskere har gjort et spændende fund, som kan vise sig meget vigtig for fremtidig forskning i at bekæmpe barnløshed.

Bakterier i underlivet kan være afgørende for, om en kvinde kan blive gravid eller ej.

Hver sjette kvinde har det, forskerne kalder en abnorm bakterieflora i underlivet, og kvinder, der har problemer med at blive gravide, har langt hyppigere de dårlige bakterier i underlivet.

De nye forskningsresultater er sød musik i Maria Sejersbøl Henriksens ører. Hun blev sammen med sin mand for et halvt år siden forældre til Ellen, men det gik ikke lige efter bogen.

- Det er en kæmpe rutchebanetur. Man starter med at være vildt lykkelig, fordi man beslutter at stifte familie. Så går der noget tid, hvor man går og venter spændt. Pludselig er der gået lidt for lang tid, og det er en nedtur, hvor man skal finde ud af, hvad man så skal gøre, fortæller hun.

Der gik to til tre år fra, at de besluttede at stifte familie, til det lykkedes at blive gravid, og parret var også i fertilitetsbehandling.

- Jeg synes, at det lyder super spændende. Bare det, at der kan komme nogle flere forklaringer på, hvorfor det kan være svært at få børn. Det synes jeg er rigtigt godt, siger Maria Sejersbøl Henriksen.

Hun håber, at den nye forskning kan være gavnlig, hvis Ellen på et tidspunkt skal have en lillesøster eller lillebror.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.