Marius Youbis klagesag bliver droppet

Klagesagen om udvisningen af Marius Youbi fra Cameroun bliver ikke kørt til ende.

Klagen mod udvisningen af Marius Youbi, her mellem to eksaminer på AU i Herning, droppes, fordi han har fået arbejde i Danmark.

Klagesagen om Marius Youbi bliver ikke færdigbehandlet.

Det har Udlændingenævnet besluttet med den begrundelse, at Marius Youbi har fået opholds- og arbejdstilladelse, fordi han er blevet ansat som ingeniør på virksomheden KK Wind Solutions i Ikast, skriver Herning Folkeblad.

Klagesagen, som skulle behandles i Udlændingenævnet, skulle afgøre, om Styrelsen for International Rekruttering og Integration havde ret, da de udviste Marius Youbi for at have arbejdet for meget ved siden af sit ingeniørstudie på AU i Herning.

Socialdemokraternes næstformand, Mogens Jensen, har været meget optaget af sagen, og han har ventet på afgørelsen af klagesagen.

- Det var en overraskelse, at man har droppet at behandle klagen, siger han til P4 Midt og Vest.

- Konkret kommer det ikke til at betyde noget, fordi der nu kommer en politisk behandling af den her lov allerede på onsdag, hvor vi har en hasteforespørgsel i Folketinget, siger Mogens Jensen.

- Jeg forventer, at et stort flertal vil sende et klart signal til regeringen om, at de her regler skal ændres, så vi ikke får en ny Marius Youbi-sag. Og det tror jeg også, at regeringen er med på, siger Mogens Jensen.

  • Sagen kort:

  • 30-årige Marius Youbi fra Camaroun blev udvist af Danmark, fordi han havde arbejdet for mange timer ved siden af sit sit studie på AU i Herning.

  • Det vakte stor debat. Der blev afholdt demonstration og samlet 17.000 underskrifter ind til støtte for Marius Youbi.

  • Marius Youbi rejste tilbage til Cameroun d. 7. januar 2016, og d. 2. februar 2016 kunne Marius Youbi fortælle, at han vender tilbage for at arbejde som ingeniør i KK Wind Solutions.