Marius Youbis klagesag bliver droppet

Klagesagen om udvisningen af Marius Youbi fra Cameroun bliver ikke kørt til ende.

Klagen mod udvisningen af Marius Youbi, her mellem to eksaminer på AU i Herning, droppes, fordi han har fået arbejde i Danmark.

Klagesagen om Marius Youbi bliver ikke færdigbehandlet.

Det har Udlændingenævnet besluttet med den begrundelse, at Marius Youbi har fået opholds- og arbejdstilladelse, fordi han er blevet ansat som ingeniør på virksomheden KK Wind Solutions i Ikast, skriver Herning Folkeblad.

Klagesagen, som skulle behandles i Udlændingenævnet, skulle afgøre, om Styrelsen for International Rekruttering og Integration havde ret, da de udviste Marius Youbi for at have arbejdet for meget ved siden af sit ingeniørstudie på AU i Herning.

Socialdemokraternes næstformand, Mogens Jensen, har været meget optaget af sagen, og han har ventet på afgørelsen af klagesagen.

- Det var en overraskelse, at man har droppet at behandle klagen, siger han til P4 Midt og Vest.

- Konkret kommer det ikke til at betyde noget, fordi der nu kommer en politisk behandling af den her lov allerede på onsdag, hvor vi har en hasteforespørgsel i Folketinget, siger Mogens Jensen.

- Jeg forventer, at et stort flertal vil sende et klart signal til regeringen om, at de her regler skal ændres, så vi ikke får en ny Marius Youbi-sag. Og det tror jeg også, at regeringen er med på, siger Mogens Jensen.

  • Sagen kort:
  • 30-årige Marius Youbi fra Camaroun blev udvist af Danmark, fordi han havde arbejdet for mange timer ved siden af sit sit studie på AU i Herning.
  • Det vakte stor debat. Der blev afholdt demonstration og samlet 17.000 underskrifter ind til støtte for Marius Youbi.
  • Marius Youbi rejste tilbage til Cameroun d. 7. januar 2016, og d. 2. februar 2016 kunne Marius Youbi fortælle, at han vender tilbage for at arbejde som ingeniør i KK Wind Solutions.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.