Medieforsker: Folk bliver "fuck you"-vælgere, når kommuner fravælger sociale medier

Hver tiende kommuner er ikke på Facebook. Det kan give en distance til borgerne, vurderer medieforsker.

(Foto: © Signe Heiredal)

10 kommuner er endnu ikke på Facebook. Det viser en optælling lavet af DR P4 Midt & Vest.

Og mange af de øvrige 88 kommuner, som har en Facebook-side eller -profil, er for dårlige til at kommunikere med borgere gennem det sociale medie, mener medieforsker Jesper Tække fra Aarhus Universitet.

Det kan få store konsekvenser, når der mangler god nok kommunikation mellem kommune og borgere:

- Folk bliver "fuck you"-vælgere og stemmer på populistiske højreorienterede. Det gør de, fordi de er koblet af udviklingen, fordi kommunerne ikke formår at søge kontakt med dem og tage deres problemer alvorligt, siger siger medieforsker Jesper Tække fra Institut for Kommunikation og Kultur ved Aarhus Universitet.

Struer Kommune er én af de 10 kommuner, som endnu ikke er på Facebook. En beslutning, der blev truffet aktivt for år tilbage.

- Vi havde en arbejdsgruppe, der så på datadeling og det med, at Facebook ejer data. Det bekymrede arbejdsgruppen, så derfor har Facebook været i mølposen indtil nu, forklarer Christian Møller Nielsen, presse- og kommunikationskonsulent i Struer Kommune.

Men nu vejer fordelene alligevel tungere end ulemperne i Struer Kommune. Så om få uger kan de knap 21.500 borgere i Struer også finde deres kommune på Facebook.

- Der kan vi gå i dialog og tage imod idéer fra borgerne. Det kan vi ikke på samme måde nu, hvor man skal finde en mailadresse på vores hjemmeside eller fysisk gå ind på vores infocenter, siger han.

I blandt andet nabokommunen Holstebro med 57.600 indbyggere har de knækket koden til den gode kommunikation med borgerne. Mere end 6200 personer synes godt om kommunens facebookside.

- Kommunikationen med borgerne på vores facebookside skal være umiddelbar, respektfuld og så hurtig som muligt. Det vil sige, at hvis der kommer et spørgsmål, eller noget, der kræver en reaktion fra os, så skal den komme hurtigst muligt, siger kommunikationsmedarbejder Karsten Peier ved Holstebro Kommune.

Han fortæller, at Facebook-sidens følgere har reageret meget positivt på kommunens online kommunikation.