Midtjysk lufthavn skærper konkurrencen

Karup Lufthavn går i luften med en ny strategi for at skaffe flere passagerer.

Karup Lufthavn skifter navn i dag og skærper konkurrencen med andre jyske lufthavne om kunderne. (Foto: © Morten Dueholm /Scanpix)

Flere skal springe på en flyver i Karup. Det er målet, når Karup Lufthavn i dag lancerer nyt navn og en strategi, der skal give Aarhus Lufthavn skarp konkurrence.

Det er helt oplagt, at Karup Lufthavn kan få flere passagerer, vurderer flyforsker Claus Lassenfra Aalborg Universitet.

- Karup Lufthavn ligger midt i et område, hvor man kan favne folk fra Thisted, Mors, Skive, ud mod Ringkøbing og ud mod Djursland, forklarer han om geografien.

Forsker: Ikke tosset med nyt navn

Placeringen gør det dog langt fra alene. Det handler om at have den rigtige frekvens og de rigtige tilbud, understreger Claus Lassen.

Den offentlige transport til og fra Karup Lufthavn skal også styrkes, og der skal være masser af afgange til fornuftige priser.

Det er heller ikke så tosset at give lufthavnen et nyt navn.

- Hvis navnet vel at mærke giver det rigtige tilhørsforhold. Så kan det været et vigtigt parameter, siger Claus Lassen.

Det nye navn på Karup Lufthavn er hemmeligt indtil klokken 12 i dag, men ifølge luftfartsmediet check-in.dk er domænenavnet "midtjyllandslufthavn.dk" for nyligt blevet registreret hos DK-Hostmaster.

I 2010 kom der 311.000 passagerer igennem Karup Lufthavn. I 2014 var det mere end halveret, men sidste år vendte den udvikling igen, da Danish Air Transport overtog flyvningerne mellem Karup og København.

De takter fortsætter. I årets første halvår er der en stigning på 25 procent i forhold til samme tid sidste år.