Minister: Kommunal forpligtelse at hjælpe kriseramte kvinder

Krisecentre mangler pladser og må afvise kvinder, som omsider søger hjælp for at komme ud af deres krise. Men kommunen skal hjælpe dem, siger minister.

Det er en kommunal opgave at hjælpe kvinder i krise, siger social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V). (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

19 kvinder, der har henvendt sig på Holstebro Krisecenter er siden nytår blevet afvist, fordi krisecentret ikke har plads.

Og der har ifølge Landsorganisationen af Kvindekrisecentre været et stigende pres på krisecentrene i de seneste par år. Men det er en kommunal forpligtelse af hjælpe de kvinder, har har brug for det, siger social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V).

- Jeg synes, det lyder bekymrende, at man har måtte afvise 19 kvinder, for det er en klar kommunal forpligtelse at hjælpe kvinder, der står i en akut krisesituation, og dem kan man ikke bare afvise med en begrundelse om, at der ikke er plads, siger ministeren.

Ifølge hende er det dog ikke et landsdækkende problem, at der mangler pladser på krisecentrene.

- Det lyder voldsomt for det enkelte sted, men de seneste tal, jeg er blevet præsenteret for viser ikke, at der er et generelt problem. Det er vigtigt for mig at sige, at det er en kommunal forpligtelse at tilbyde hjælp til en voldsramt kvinde, siger Karen Ellemann og fortsætter:

- Så jeg håber ikke, der er tale om, at nogen er blevet afvist, for jeg håber, de kommuner er klar over, hvilken forpligtelse de har. Kvinderne skal hjælpes videre til et andet center, hvis der ikke er plads på det nærmeste og derudover også hjælpes videre til at få en selvstændig tilværelse uden vold, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.