Minksygdom skræmmer ikke kinesisk investor

Seks ud af 12 minkfarme er ramt af sygdom, men det får ikke storinvestor til at ryste på hånden.

Trods sygdom er de danske mink stadig populære hos den kinesiske investor Chun Chau Wong, der har sat sig tungt på den danske minkbranche. (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Der skal mere end minksygdommen plasmacytose til for at skræmme en af de helt store investorer i den danske minkbranche.

Kinesiske Chun Chau Wong kastede i 2013 sin kærlighed på den danske minkbranche, og siden er det blevet til opkøb af i alt 12 minkfarme primært i Midt- og Vestjylland.

Minksygdommen plasmacytose har i løbet af efteråret lagt halvdelen af hans farme ned, men det får dog på ingen måde den kinesiske ejer til at ryste på hånden.

- Det er en investering på lang sigt, og han har været i branchen siden 1983, så han er godt klar over, at der kommer op og nedture. Det ændrer ingenting, siger John Eggert, der er direktør for Chun Chau Wongs danske selskab UKF Denmark.

Selskabet står for opkøb og drift af de danske minkfarme.

- Det koster en del penge, og det giver en ringere skindkvalitet, lyder det fra John Eggert, der kan bruge dyr fra sine seks raske farme til at fylde op med på de tomme.

Der er bare ikke nok, så én farm kommer til at stå tom i den kommende sæson.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.