Mistanke om ulovligt salg af kantareller i Thy

De kaldes for skovens guld, men det er forbudt at sælge kantareller fra statsskovene.

Det er lovligt at plukke kantareller i statens skove, men ikke at sælge dem videre. Private skovejere må til gengæld gerne sælge svampe fra deres skov. (Foto: Helge Røjle © (c) DR)

Du må gerne plukke dem, men du må ikke sælge dem.

Naturstyrelsen har mistanke om, at der i øjeblikket foregår et ulovligt salg af velsmagende kantareller fra plantagerne i Thy.

Det fortæller skovrider Ditte Svendsen fra Naturstyrelsen Thy.

- Vi har fået flere meldinger om salg af kantareller langs vejene de seneste dage, siger hun.

Styrelsen indskærper derfor nu reglerne.

- Det er lovligt at plukke kantareller i statens skove, men ikke at sælge dem videre. Vi ønsker ikke, at lovlige svampeplukkere skal opleve, at skoven er tømt af folk med kommercielle interesser, forklarer hun.

Spørg før køb

Private skovejere må gerne sælge kantareller og andre svampe fra egen skov, men dem er der ikke mange af i Thy.

- Her har vi langt overvejende statsskov, så sandsynligheden for, at kantarellerne langs vejene er ulovligt salg, er nok større end de fleste andre steder i landet, vurderer Ditte Svendsen.

De ulovlige svampesælgere risikerer en politianmeldelse. Det er dog svært direkte at bevise, at de lækre svampe i boderne langs vejkanten er plukkede i statsskovene. Ditte Svendsen har derfor en opfordring til folk, der overvejer at købe. - Spørg først sælgeren, hvor svampene stammer fra, siger hun.

Det er i øvrigt et godt år for kantareller på grund af det våde sommervejr.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk