Mødte op i Folketinget i træsko: Det er sådan, folk møder mig hjemme i Brugsen

Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen, har træsko på i Folketinget.

Ib Poulsen føler sig bedst tilpas i træsko - også når han er i Folketinget.

Jakkesæt, slips og blankpolerede sko.

Det er sådan de fleste folketingspolitikere er klædt til folketingets åbning.

Men Dansk Folkepartis Ib Poulsen fra Thy har til åbningen iført sig de blankpolerede træsko.

- Jeg er én med hænderne dybt begravet i lommerne og fødderne i jorden i et par gode solide træsko. Træskoene er lige så pæne som et par almindelige sko, siger Ib Poulsen og fortæller, at det altid er nye træsko, han går rundt i.

Hvis de har været for meget i haven, kommer de ikke længere med ind på Christiansborgs fine gange.

I dagens anledning er han iført slips, skjorte og jakkesæt, men egentlig føler han sig bedre tilpas i mere afslappet tøj.

- Jeg elsker at gå i træsko, kedeldragt og T-shirt. Ikke slips eller skjorte. Men det er sådan, vi klæder os på herinde, og det uniformskodeks følger jeg i dag, siger Ib Poulsen.

Jeg er som jeg er

Træskoene er dog ikke gået ubemærket hen blandt de andre på Christiansborg.

- Jo, det bliver bemærket. Thyra Frank (LA) har været henne og klappe mig på skulderen og sagt, at det er sejt gået at stille med træsko, siger Ib Poulsen.

Det er dog ikke anerkendelsen, han går efter. I stedet vælger han det af den simple grund, at det er det, han føler sig bedst tilpas i.

- Det er sådan, jeg er, for jeg er ikke så formel og højtidelig. Det er også sådan, folk derhjemme kender mig og møder mig i Brugsen. Jeg har ikke forandret mig, og jeg forsøger stadig at være den, jeg altid har været, siger Ib Poulsen.

Nogle gange kører debatten om, hvorvidt der er for mange akademikere på Christiansborg, og hvor politikerne kritiseres for at være for akademiske uden reel erhvervserfaring.

Ib Poulsen er uddannet skibsfører, han har været havnebetjent på Hanstholm Havn og han er stadig hobbyfisker i Thy. Derfor er der også en grad af statement i hans påklædning.

- Så er jeg ikke så langt fra de mennesker, jeg omgås, og de kan spejle sig i mig. Ligesom dem har jeg haft jord under neglene, siger Ib Poulsen.

Tidligere sag fra Folketingets åbning

  • Der er ikke nogen dresscode i Folketinget, men man skal undgå provokerende beklædning med stærke politiske udsagn.

  • Det mærkede Jane Heitmann (V), Naser Khader (K), Brian Mikkelsen (K) og Jan E. Jørgensen (V), da Folketingets formand Pia Kjærsgaard (DF) bad dem forlade tingets åbning.

  • Det skete, fordi de bare en T-shirt med ordene "Syrien Aleppo Bløde #save syria".