Mor til barn med ADHD: Personalet i psykiatrien har alt for travlt

Dramatisk stigning i antal af psykisk syge børn og unge presser psykiatrien. Det mærker Pernille Simonsen og hendes søn.

Pernille Simonsen fra Herning mødte et fortravlet personale, der havde for lidt tid til at svare på spørgsmål, da hendes 10-årige søn Mikkel blev henvist til behandling i psykiatrien.

Personalet i psykiatrien har travlt, fordi flere og flere børn skal behandles.

Pernille Simonsen fra Herning oplevede et meget presset personale, mens hendes 10-årig søn Mikkel var til udredning.

- Man kan mærke, at de skal løbe stærkt, og de måske ikke har fokus på lige den familie, de sidder med, siger Penille Simonsen.

Hun følte, at der kun akkurat var tid til de planlagte undersøgelser.

- Det er ikke, fordi de ikke vil os, men de har ikke tid til at svare på vores spørgsmål, tilføjer hun.

Pernille Simonsen kom i kontakt med psykiatrien, da hendes søn i skolen ofte blev meget sur og havde det svært med kammeraterne. Mikkel følte, at han blev drillet og kunne finde på at gå fra skolen.

Med en henvisning blev Mikkel en del af af det stigende antal børn i psykiatrien. På fire år er antallet af børn og unge, der har det svært, vokset med 33 procent på landsplan.

I Region Midtjylland bliver hele 64 procent flere behandlet i psykiatrien. Imens er antallet af varme hænder kun vokset med 15 procent.

- Man bliver frustreret som mor, når man ikke kan få hjælp. Man skal være ressourcestærk og selv presse på. Ellers kan man komme til at vente længe i systemet, siger Pernille Simonsen.

En udredning har nu givet 10-årige Mikkel diagnosen adhd og atypisk autisme.