Motion på arbejdspladsen hitter: - Jeg er mindre træt om eftermiddagen

Stadigt flere virksomheder investerer i motionsudstyr, så deres stillesiddende medarbejdere kan få pulsen op i arbejdstiden.

Det kan have konsekvenser for både ryggen og skuldrene og give livsstilssygdomme at have et arbejde, hvor de fleste timer foregår bag en skærm.

Derfor er mange virksomheder begyndt at bruge motionsredskaber, som medarbejderne kan bruge, mens de sidder ved computeren.

Én af de virksomheder, der har indført motion i arbejdstiden, er Revision Limfjord med seks afdelinger i det midt- og nordjyske.

Revisor Christian Olesen bruger især et vippebræt, mens han står foran computeren.

- Jeg er ikke træt i ryggen på samme måde, som da jeg sad på min almindelige stol en hel arbejdsdag, siger han.

Revisorassistent Karin Bark Rughave har oplevet smerter i ryggen på grund af mange timer i en fastlåst position ved skrivebordet.

- Jeg har haft lidt fravær, da jeg ikke får nok søvn om natten, fordi jeg ikke kan holde til at ligge ned. Det er gåbåndet, jeg har mest glæde af, og det har virkelig reduceret mine smerter, så det er helt fantastisk, siger Karin Bark Rughave.

Hos Holstebro-virksomheden OfficeFit, der sælger motionsudstyr som eksempelvis motionscykler og gåbånd, til virksomheder, oplever man en stor interesse for motionsredskaberne.

- Da vi startede, var vi en enkelt medarbejder. To og et halvt år år senere er vi 14, og lige nu må vi skubbe ordrer to måneder frem, fordi vi kan ikke følge med, siger Kristian Bjerg, der er administrerende direktør i OfficeFit.

Virksomheden har blandt andre Lego, Novo Nordisk og Ørsted i kundekartoteket.

Skal være en naturlig del af hverdagen

Det er HR-ansvarlig Karen Mørkholt hos Revision Limfjord, der har været primus motor på at få motionsredskaberne ind i medarbejdernes dagligdag.

- Jeg kunne se, at der var enormt meget stillesiddende arbejde, og revisorer arbejder meget i foråret. Jeg synes ikke, det var den sundeste livsstil. Så jeg tænkte: hvordan kan man hjælpe personalet til at have både en mere aktiv livsstil, men måske også træffe nogle sundere livsvalg, fortæller Karen Mørkholt.

Og blandt ledelsen i Revison Limfjord fortryder man ikke det nye tiltag, siger den HR-ansvarlige.

- Glade, tilfredse medarbejdere og bedre trivsel giver en bedre bundlinje. Derfor bør man se på, hvordan man kan få det, og der mener jeg, at sundhed og aktivitet på arbejdspladsen spiller ind, siger Karen Mørkholt.

Motionsudstyret har ifølge Christian Olesen givet mere energi - især ud på de sene eftermiddagstimer.

- Jeg kunne godt mærke, at kroppen begyndte at blive træt efter klokken 15. Specielt ryggen. Sådan har jeg det ikke mere, efter jeg er begyndt at stå så meget op og bevæge mig samtidig. Så det er en kæmpe fordel, siger han.

At flere virksomheder tilbyder motion i arbejdstiden mærker man hos Officefit.

- Vi ser en kulturændring, som lige så stille og roligt er ved at starte op, siger administrerende direktør Kristian Bjerg.

Og på kontoret kan Karin Bark Rughave nu ikke forestille sig en hverdag fast bænket på kontorstolen.

- Det vil jeg være meget ked af, siger hun.

FacebookTwitter