Når Rasmus Paludan sover, må betjente sidde otte timer i en bil uden adgang til toilet

Fællestillidsmand i Midt- og Vestjyllands Politi mener, at situationen er uholdbar.

Rasmus Paludan er omgivet af politifolk døgnet rundt. Her er opbuddet særligt massivt, da han forlader en demonstration i Fælledparken i København 1. maj sidste år. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Når aftenmørket sænker sig, slipper Politiets Efterretningstjeneste af og til opsynet med formanden for partiet Stram Kurs Rasmus Paludan.

I stedet overtager den lokale politikreds personbeskyttelsen af partiformanden.

Otte timer om natten, uanset hvor han befinder sig.

Men situationen er uholdbar.

Så klar er udmeldingen fra Henrik Skriver Jensen, der er fællestillidsmand i Midt- og Vestjyllands Politi.

Det er hans kolleger, der siden oktober har fået den natlige beskyttelsesopgave, efter Rasmus Paludan har valgt at bosætte sig i Rødkærsbro i Midtjylland.

Når politikeren overnatter på sin nye bopæl, skal to betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi overvåge huset hele natten.

Det betyder, at de to betjentes primære opholdssted i otte timer er i en patruljebil uden adgang til vand og toilet, forklarer fællestillidsmanden.

- Det kan godt gå i et stykke tid, men der er nogle rent fysiske behov, som skal varetages, siger Henrik Skriver Jensen.

Politidirektør afviser problem

Men politidirektør Jens Kaasgaard ser ikke problemer i ordningen, som den fungerer nu.

- Det er jeg nu ikke så bekymret for, for det er man vant til at håndtere i mange forskellige sammenhænge, når man er ude på et gerningssted eller et andet sted, hvor man har en opgave om natten eller dagen, siger han.

Fællestillidsmanden er uenig. Men det er endnu uvist, om ordningen bliver permanent for Midt- og Vestjyllands Politi.

- Er det en opgave, vi skal blive ved med at løse på sigt, skal der findes en mere holdbar løsning, siger fællestillidsmand Henrik Skriver Jensen.

På fem måneder har overvågningen af Rasmus Paludan kostet Midt- og Vestjyllands Politi 923 mande- og kompensationstimer.

Det svarer til knap 180.000 kroner.

Dertil kommer udgifter fra andre politikredse, når Rasmus Paludan overnatter dér.