Nabo til testcenter: Vores hjem bliver udslettet

Udvidelsen af to nye vindtestcentre betyder, at borgere mister deres hjem. Og det gør nabo til tescenter Pia Boje rigtig ked af det.

- Den her natur og alle de oplevelser vi har her, det kan ikke betales, siger Pia Boje, som nu står til at få huset eksproprieret.

De nærmeste naboer til testcentrene i Høvsøre og Østerild risikerer at miste deres hjem, fordi testcentrene nu skal udvides.

- Det kom som et chok for os, siger Pia Boje, som bor lige nord for testcentret i Høvsøre og nu står til at få huset eksproprieret.

- Vi har renoveret huset fra inderst til yderst, så det er faktisk mange år, vi har spildt, hvis det hele nu har skal udslettes. Det er håbløst, siger Pia Boje.

Pia Boje og hendes mand Erling fik beskeden ved et telefonopkald fra Erhvervsstyrelsen - kort før regeringen tidligere på ugen præsenterede sine planer om udvidelser af testcentrene.

- Der var en mand, der lige synes, vi skulle vide det, før vi hørte om det i medierne, fortæller Pia Boje.

Regeringens plan går ud på at udvide testcentrene for store vindmøller i Østerild og Høvsøre med tilsammen fem møller. Ved Østerild forventer man at ekspropriere tre boliger, ved Høvsøre er det fem, og deriblandt altså familien Bojes hjem.

I planen for udvidelserne er højden på de yderste møller på testcentrene reduceret for at begrænse antallet af huse, der rammes. Men for Pia Boje er det altså alvor:

- Det er langt ude. Det er jo ikke det, vi havde regnet med, da vi flyttede herover. Der stod ikke noget i papirerne om, at vores hus var i farezonen, siger hun.

Familien Boje og de øvrige naboer er kaldt til møde den 1. februar for at høre nærmere om planerne.

Hør Pia Bojes reaktion på, at hendes hus skal rives ned: