Tema Grænsekontrol

Næste hold grænsebetjente er fra Midt- og Vestjylland

I nat kørte midt- og vestjyske betjente af sted for at hjælpe kolleger i Sønderjylland med grænsekontrollen.

Her patruljerer betjente grænseovergangen i Padborg by. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2016) (Foto: claus fisker © Scanpix)

Politifolk fra hele landet bliver bedt om at trække i en gul reflekstjakke og stille sig klar ved den dansk-tyske grænse for at kontrollere id.

Senest er det Midt- og Vestjyllands Politi, der nu har fået besked på at sende folk af sted til grænsekontrollen i Sønderjylland. Det fortæller chefpolitiinspektør Klaus Arboe.

- Det betød, at de første folk blev sendt af sted allerede i nat. De kørte fra Holstebro klokken kvart i tre, og de er klar til at blive sat ind fra klokken syv her til morgen, siger han.

Han vil ikke oplyse præcist, hvor mange betjente de har sendt syd på. Men det er indtil videre lidt færre, end kredsen blev forvarslet.

- Vi planlægger efter, at dem, der er taget af sted nu, skal blive dernede de næste syv dage. Der udløber grænsekontrollen i første omgang, for den er sat til at vare i 10 dage, fortæller Klaus Arboe.

Derfor afventer han nye udmeldinger fra regeringen og Rigspolitiet.

- Det er klart, det er en større planlægningsopgave, som vi er ved at løse. Men det er en opgave, vi skal kunne håndtere, og det kan vi selvfølgelig også, fastslår han.

Klaus Arboe understreger, at folk ikke kommer til at opleve færre politifolk på gaden i Midt- og Vestjylland, selvom nogle af dem altså er blev sendt til grænsen.

- De patruljer, vi har i døgnberedskabet herhjemme, skærer vi ikke ned på, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.