Nationalpark Thy er blevet en kommerciel succes

Landets første nationalpark melder om udsolgt både i og efter sommersæsonen.

Her ses Vandet sø, som er en del af Nationalpark Thy. Her kommer masser af gæster og besøgene - både i sommerperioden og efterfølgende. (Foto: © Helge Røjle- DR, dr)

Nationalpark Thy er Danmarks første nationalpark, og den trækker stadig flere gæster til lokalområdet.

Det er en udvikling, de kan tale med om på Stenbjerg Kro og Badehotel i midten af parken. Henny Mortensen ejer kroen, og hun tillægger nationalparken enorm betydning:

- Vi har haft udsolgt på overnatninger hen over sommeren og har det også her i september, hvilket er usædvanligt, siger Henny Mortensen.

Gæster kommer ofte langvejs fra

Ifølge turistchef Ole Riis Christensen i VisitThy, har der været flere aktiviteter og gæster i parken denne sommer.

- Nationalparken har fået en markant betydning i lokalområdet, siger han.

Eksempelvis har der været kø ved shelterne, og man har haft udsolgte busrundture og dermed også sagt nej til mange gæster.

Derudover melder Feriepartner Thy, der udlejer sommerhuse, om en fremgang på 13 procent i forhold til sidste år, hvilket blandt andet skyldes nye tiltag i Nationalparken.

Udsolgt - også efter sommersæsonen

På Stenbjerg Kro og Badehotel må man selv efter sommerperioden melde totalt udsolgt på overnatninger, hvilket er usædvanligt, siger Henny Mortensen.

Bestyrelsen bag parken har for nylig sendt et nyt bud på en nationalparkplan i høring. Det er en plan, der skal gælde for perioden 2016-2022.

Planen skal i højere grad synliggøre mulighederne for en naturoplevelse i Thy-parken og den skal desuden styrke nationalparkens brand yderligere.