Ny feriepark i Vestjylland er en realitet: - Vi får et turistmæssigt magnetfelt

Ferieparken skal give en million ekstra feriegæster om året.

Ferieparken ved Søndervig er en realitet - 12 år efter ideen opstod (Foto: Illustration)

Det har været en lang kamp at få tilladelserne i hus for at kunne bygge én af Danmarks største ferieparker og ét af Nordeuropas største badelande.

Men nu er dispensationerne på plads, og man er klar til at bygge næsten 500 feriehuse i Søndervig.

- Endelig har vi fået udmøntet den aftale, som sikrer, at der kommer 483 sommerhusgrunde i Søndervig, som er helt afgørende for, at det her kæmpe projekt kan realiseres, siger Torsten Schack Pedersen, der er erhvervsordfører for Venstre.

Regeringen gav i 2015 tilladelse til at bygge inden for den såkaldte strandbeskyttelseslinje, som siger, at man ikke må bygge tættere end 300 meter fra stranden.

Men projektet har manglet de sidste tilladelser og dispensationer for at det kunne blive en realitet. Det er altså nu på plads.

- Det her er ikke bare en regional og lokal god historie. Det er en rigtig, rigtig god historie for Danmark. Med det her får vi turistmæssigt et magnetfelt, som betyder, at folk der kommer udefra, og gerne vil ud til Vesterhavet, samtidig får muligheden for at kunne tage ungerne med i badeland og hygge sig, siger Thomas Jensen, der er erhvervsordfører i Socialdemokratiet.

Den holdning deler Torsten Schack Pedersen.

- Det er et kæmpe projekt, som vil få stor betydning for turisme, vækst og arbejdspladser, så det her har været meget, meget højt på dagsordenen i Ringkøbing-Skjern.

Lokal glæde

Det er købmanden i Søndervig, som helt tilbage i 2006 fik ideen om at lave en Feriepark ved den vestjyske turistby lidt vest for Ringkøbing.

Med tilladelserne på plads har investoren og initiativtageren fået en tidlig julegave.

- Jeg har det godt. Det har jeg næsten hver dag. Men jeg har det ekstra godt i dag. Det var årets julegave, siger Keld Hansen.

Han forventer, de kan gå i gang med byggeriet om cirka otte måneder. Han understreger, at naturen stadig er omdrejningspunktet, når man holder ferie i området omkring Søndervig, og han betegner ferieparken som tilbehør.

Men han oplever, at der er behov for mere end natur.

- For 20 år siden kunne man få tiden til at gå med at spille ludo og hygge sig, når det var dårligt vejr, men det er ikke sådan, det foregår i dag. I dag er børn hyperaktive, siger Keld Hansen.

Investorerne til projektet til en milliard kroner truede ellers med at trække sig, og der er blevet arbejdet helt op til deadline, som var før jul.

- Det har taget alt for lang tid, og det har været et uskønt forhandlingsforløb, men nu er vi endelig i mål. Jeg ville ønske, det kunne være faldet på plads for lang tid siden, men nu er vi landet på 483 sommerhusgrunde, og det er nok til, at man kan realisere det, siger Torsten Schack Pedersen.

Facebook
Twitter