Ny forskning: Mindst 17 ulve har besøgt Danmark

Indtil nu har man fundet beviser for, at 12 ulve har været i Danmark. Men ny forskning viser, at endnu flere ulve har løbet rundt i Jylland.

Ulven har fået smag for Jylland. Og nu viser forskning, at der har været 17 individer på besøg.

Ulvene er blevet glade for Danmark.

Ny forskning, der bliver præsenteret på Aarhus Universitet i dag, viser, at der de i seneste par år har været flere ulve i Danmark end de 12, der hidtil har været bevis for.

- Fra 2013 og 2014 har vi indtil videre identificeret 17 individer, siger seniorforsker Liselotte Andersen fra Institut for Bioscience.

Kun en ulv bor her permanent

Seniorforsker Liselotte Andersen fortæller, at mange af ulvene bare kan have været på kort besøg i Danmark. Reelt findes der kun bevis for, at én enkelt ulv har slået sig permanent ned - og den bor i Midtjylland.

 - Vi er sikker på, at den midtjyske ulv bor her fast. Den fandt vi syv gange i 2013 og to gange i 2014. Og jeg tror, at når vi fortsætter med at analysere prøverne fra 2014, vil vi finde den flere gange, siger Liselotte Andersen.

Jægere: Ulven påvirker kronvildtet

Ulven lever først og fremmest af kronvildt. Blandt jægere er kronvildtets tilstand et ophedet emne lige nu, siger Mads Flinterup, konsulent i Danmarks Jægerforbund til Kristeligt Dagblad.

Til avisen siger han, at der ikke bliver skudt så mange krondyr som tidligere år. Krondyrene går også i større flokke, end de plejer, og jægerne mener, at det skyldes tilstedeværelsen af ulve.

Vildtkonsulent: Intet tyder på ulven gør indhug i vildtet

Men ifølge vildtkonsulent Jens Henrik Jacobsen fra Naturstyrelsen Vestjylland tyder intet på, at ulvene har gjort særligt stort indhug eller forstyrret vildtet alt for meget.

- Det vi selv har oplevet tyder ikke på, at tilstedeværelsen af ulven i større skovområder har nogen voldsom påvirkning af vildtbestandene. Sådan ser det ikke ud p.t., siger Jens Henrik Jacobsen.