Ny pulje på 25 mio. skal booste opdræt af fisk og skaldyr

Minister vil øge produktionen i danske havbrug og dambrug.

Seafood Limfjord forventer at blive landets største producent af økologiske muslinger. (© Ard Jongsma / Still Words)

Vi skal spise flere opdrættede fisk og skaldyr.

Med en ny pulje på 25 millioner kroner vil miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) booste de såkaldte akvakulturer, der dækker over opdræt og produktion af for eksempel fisk, skaldyr og tang i havet.

Som et godt eksempel på det, hun gerne vil støtte, nævner ministeren virksomheden Seafood Limfjord i Nykøbing, der producerer økologiske muslinger.

- Det er en virksomhed med et godt produkt, som vi har støttet, og som nu er i god vækst, siger hun.

Seafood Limfjord fik sidste år 445.000 kroner fra puljen til akvakultur, og det har betydet, at de har udvidet produktionen af økologiske muslinger, fortæller indehaver af Seafood Limfjord Alex Mikkelsen.

- Jeg forventer at producere mellem 1.000 og 1.400 tons, siger han.

Det vil gøre Seafood Limfjord til landets største producent af økologiske muslinger.

Fra i dag er der åbnet for yderligere 25 millioner kroner i statstilskud til udvidelser og moderniseringer af havbrug og dambrug. Behovet for opdrættede fisk og skaldyr bliver nemlig større i de kommende år, mener minister Eva Kjer Hansen.

- Der er efterspørgsel efter mere mad og mere fisk. Derfor er det rigtig godt at kunne supplere med det, som havbrug og dambrug kan levere, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.