Nyåbnet café giver job til 40 fleksjobbere

Fælles for de ansatte er, at de har været kastet rundt i systemet. Nu har de fået fast arbejde, der tager hensyn til deres lidelser.

Cafeen beskæftiger 40 fleksjobbere og tager højde for deres forskellige skader og skånebehov. (© Huset No7)

En helt ny type café åbner i Herning i dag. Den giver 40 fleksjobbere fodfæste på arbejdsmarkedet. De skal både stå i køkkenet, servere, stå for bogholderi og pedelarbejde, og i dag har de taget imod de første bestillinger.

- De har mange forskellige typer skader og skånebehov. Det kan være diskusprolapser eller psykiske lidelser, men fælles for dem er, at de har været kastet lidt rundt i systemet i form af arbejdsprøvninger, ressourceforløb og udredninger, siger Line Hillerup, der er leder af kulturhuset i Herning Huset No7.

De 40 fleksjobbere er fastansatte og arbejder mellem fire og 30 timer om ugen. Til at lede cafeen er der ansat to kokke i ordinære stillinger.

Cafeen er et samarbejde mellem kultur- og fritidsafdelingen og beskæftigelsesafdelingen i Herning Kommune og er et eksempel på en ny type samarbejde.

Cafeen løser nemlig både et behov for kulturhuset og for 40 borgere uden for arbejdsmarkedet.

- I Herning Kommune er vi meget optagede af at nytænke den måde, vi løser opgaverne på. Cafeen sikrer både, at en lang række borgere får et fast job, samtidig med, at vi sikrer en bedre service til de mange mennesker, der bruger kulturhuset, siger borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup (V).

Det har kostet cirka 3,5 millioner kroner at bygge cafeen, der i dag har langet de første kopper kaffer og retter over disken.