Tema Ulve i Danmark

Nye billeder af ulveunger: - Jeg føler mig beæret over at se dem

Ulveungerne i Vestjylland er igen blevet fanget på kamera. De er nu knap en halv meter høje og 60-70 centimeter lange.

Ulvehvalpene er blevet fotograferet i området ved Ulfborg, der ligger lidt vest for Holstebro. (Foto: Ulvetracking.dk (Kim Møller))

Der er ulveunger i Danmark.

Det blev for en måned siden dokumenteret på et af Naturstyrelsens vildtkameraer, og nu er der nye fotos af nysgerrige ulveunger.

- Jeg kom gående i et sving og standsede op, da jeg så dem. Den første hvalp sprang ind i det høje græs og gemte sig. Nummer to stoppede op og kiggede på mig, mens den tredje fortsatte lidt, inden den vendte sig om og kiggede på mig. Jeg vil tro, der gik fem sekunder, og så luntede den af sted, siger Kim Møller, der var hurtig med at få kameraet frem og dokumentere øjeblikket.

Jeg kom gående i et sving og standsede op, da jeg så dem.

Ulvetracker Kim Møller

Han er en del af Ulvetracking.dk. og var egentlig ude for at plukke kantareller med sin kone i området ved Ulfborg, da han fik øje på ulvene 15 meter fremme.

- Der var ingen panik, og det var meget udramatisk, siger Kim Møller.

Kim Møller har i de seneste fire til fem år brugt utallige timer i skoven og har været med til at finde materiale om ulvene til forskning. Men det var første gang, han selv så ulveungerne.

- Jeg føler mig beæret over at se dem. Jeg stod og tænkte: Nu kulminerer det i dette øjeblik. Det her er nok den største ulveoplevelse, jeg nogensinde får, siger han og forklarer:

- Om lidt er ungerne voksne, og de bliver spredt. Så at se dem samlet er historisk. Det her er de første hvalpe i Danmark i over 200 år, og jeg er et af de få mennesker, som kommer til opleve det, siger Kim Møller.

Kim Møller vurderer at ungerne på nuværende tidspunkt er omkring en halv meter høje og 60-70 centimeter lange.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.