Nye fotos dokumenterer: Der er ulveunger i Danmark

Tre ulveunger er her i weekenden blevet fanget af et vildtkamera syd for Holstebro.

Den 30. juni klokken 21.14 spottede et vildtkamera for første gang ulveunger lidt syd for Holstebro. (Foto: Foto: Naturstyrelsen)

Det har længe været konstateret, at der er ulve i Danmark. Men nu er det også dokumenteret, at de er begyndt et yngle.

Naturstyrelsen har netop offentliggjort et billede med tre hvalpe. Ulveungerne er blevet spottet af et vildtkamera lidt syd for Holstebro.

- Der har været ulve i området et stykke tid nu, så umiddelbart var det forventeligt, siger skovrider Thomas Borup Svendsen fra Naturstyrelsen i Vestjylland, som dog ikke ønsker at fortælle præcist, hvor billederne er taget af hensyn til ulvehvalpene.

Selv om ulvefamilien et spottet lidt syd for Holstebro, er det ikke sikkert, de bliver der.

- Ulve er temmelig mobile, så om de bliver i området, tør jeg ikke sige noget om, siger Thomas Borup Svendsen.

Ulveeksperter fra LUPUS Instituttet, som overvåger og forsker i ulve i Tyskland, har verificeret Naturstyrelsens billeder. (Foto: Foto: Naturstyrelsen)

Det er formentlig det ulvepar, som tidligere er blevet dokumenteret i området, der nu har fået hvalpe.

For knap to uger siden fik Miljøstyrelsen henvendelser om, at der var ulvehvalpe i området og satte derfor vildtkameraer op. Billederne er blevet verificeret af ulveeksperter fra LUPUS Instituttet, som overvåger og forsker i ulve i Tyskland.

Men selv om der nu er konstateret en ny generation af ulven, bør det ikke give grund til bekymring, lyder det fra Annette Samuelsen, fungerende kontorchef i Miljøstyrelsen.

- Danskerne behøver ikke være at være bange for ulven, fordi der nu er dokumenteret ulvehvalpe. Det gør hverken ulven mere eller mindre problematisk. Derfor gælder den forvaltningsplan for ulv, som blev vedtaget i 2014 stadig, siger hun i en pressemeddelelse.

FacebookTwitter