Nye krav til badevandet kan midlertidigt lukke flere svømmehaller

Op mod 30 svømmebade risikerer at lukke i en periode, fordi de ikke når at lave de nødvendige renoveringer, så de lever op til nye krav til vandkvaliteten.

Nye regler betyder blandt andet, at kravene til cirkulationen i badevandet skærpes. (Arkivfoto). (Foto: © Claus bech, Scanpix)

Dit lokale svømmebad risikerer at lukke midlertidigt til sommer, fordi det ikke lever op til nye, skærpede krav til vandkvaliteten.

Mange svømmebade er kommet for sent i gang med at renovere. På landsplan er mellem 20 og 30 svømmebade i tidsnød, vurderer Dansk Svømmebadsteknisk Forening.

Et af dem er svømmebadet i Snedsted Hallen i Thy.

- Vores rørføring i svømmehallen er ikke dimensioneret til at klare de nye krav, forklarer halinspektør Morten Olesen.

De nye regler betyder blandt andet skærpede krav til cirkulation i badevandet. Han håber, at svømmebadet får dispensation og dermed kan holde åbent, indtil renoveringen begynder til foråret 2018.

- Vi har 1.000 besøgende hver uge. Der er ingen grund til at skuffe dem, siger Morten Olesen.

En del af tidspresset hænger sammen med, at svømmebadene i årevis er blevet syltet i kommunerne, mener Dansk Svømmebadteknisk Forening.

- Det er kommunerne, som ikke har lyttet til lederne ude i svømmehallerne, der har gjort opmærksom på, at renoveringen skulle på budgettet, siger Carsten Larsen, der er formand for Dansk Svømmebadteknisk Forening.

Den kritik kan formanden for børne- og familieudvalget i Thisted Kommune, Poul Hvass Hansen, dog ikke genkende.

- Jeg synes, det er skudt over mål. De svømmebade, der skal renoveres i Thisted Kommune, er selvejende, så kritikken bør rettes mod dem, påpeger han.

Halinspektør Morten Olesen fortæller, selvom svømmebadet i Snedsted er selvejende, så har de stadig brug for økonomisk hjælp.