Øget selvtillid hjælper unge i job

Unge med tung social bagage går sammen med andre elever på uddannelsescenter. Det gør en forskel for selvtilliden.

Louis Holmgaard (til venstre) er en af de unge, som er gået fra kontanthjælp til uddannelse takket være projekt Unge på Broen i Ringkøbing-Skjern Kommune. Projektleder Karsten Klit (til højre) har indtil nu haft 100 unge med i projektet. (Foto: Mette Skov-Jensen- DR P4 Midt & Vest)

Det kan lykkes for udfordrede unge at finde vejen fra kontanthjælp til uddannelse og job. Det viser projektet Unge på Broen i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Unge med en tung social og mental bagage går sammen med andre elever på kommunens uddannelsescenter. Det gør en forskel på selvtilliden, fortæller projektleder Karsten Klit.

- De kan spejle sig i de andre elever. De tænker "der er egentlig ikke så stor forskel på ham og mig". Det booster selvværdet, så de tør begynde på en uddannelse, siger Karsten Klit.

Fiasko vendes til succes

Det er ofte en svær skoletid og fornemmelsen af fiasko, der spænder ben for mange af de unge.

Det kan 30-årige Louis Holmgaard genkende. Efter blandt andet et mislykket forsøg på at tage en mekanikeruddannelse, kom han på kontanthjælp.

Nu er han igen godt på vej til at få opfyldt drømmen om at blive automekaniker - takket været projektet i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Jeg kan kun prise mig lykkelig for, at jeg fik chancen for at komme på Broen og blive hjulpet på rette vej, siger Louis Holmgaard.

De unge bakkes op af en mentor

På Broen får de unge udfordringer i dansk, matematik og idræt, de kan klare. Samtidig får de en mentor, der følger dem videre i uddannelse eller job.

- Hver gang man har en succes, kommer man til at tro på, at det kan lade sig gøre. Så tænker de unge "mon ikke der er andet, jeg kan gøre", siger projektleder Karsten Klit. Han noterer, at der ikke er mere frafald blandt deltagerne på projektet end blandt unge, der kommer ind fra gaden.

Unge på Broen har eksisteret i et år og har indtil nu haft 100 unge deltagere. Mere end halvdelen af de unge er begyndt på en uddannelse. Andre er i job eller er visiteret til andre tilbud. Tilbage er 19 unge, der endnu mangler at blive afklaret.

Ringkøbing-Skjern Kommune har netop besluttet at gøre projektet permanent, fordi ordningen fungerer så godt.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter