Økologer konkurrerer om bedste dyrevelfærd

Der er kamp om at opnå den bedste dyrevelfærd på produkter.

Thise Mejeri er et andelsmejeri, ejet af de 87 økologiske landmænd, der leverer mælk til mejeriet. (Foto: Michael Bothager © Scanpix)

Økologer skal ikke bare overholde regler om foder og gødning. De kan nemlig opnå et stempel fra Dyrenes Beskyttelse, der symboliserer ekstra god dyrevelfærd.

Og det er endnu et parameter, hvor økologer kan konkurrere om forbrugernes interesse.

Både Thise Mejeri og Friland, der er datterselskab til Danish Crown, arbejder netop nu på at opnå stemplet. De tror nemlig på, at danskerne gerne betaler lidt ekstra for at få økologiske varer med stemplet "god dyrevelfærd".

- For gamle økologer er det et drømmescenarie. Virksomheder kommer til at konkurrere i en kammeratlig kappestrid om at have den bedste dyrevelfærd, siger Mogens Poulsen, der er salgschef i Thise Mejeri.

For at opnå stemplet skal man blandt andet leve op til regler omkring plads i staldene og gode forhold til syge eller kælvende dyr.

- Der er en trend i dyrevelfærd, og vi tror på, at der er et marked for produkter, der lever op til den her ekstra dimension om øget dyrevelfærd, siger direktør i Friland, Henrik Biilmann.

Hvis alt går vel, vil de nye og særligt dyrevenlige produkter fra Thise være klar inden foråret.

KONTAKT REDAKTIONEN

Du er velkommen til at kontakte os på 9610 7500 eller skrive til os på vest@dr.dk.
Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.