Olsen Banden-udstilling slår alle rekorder

60.000 har besøgt Yvonnes dagligstue på Viborg Museum.

Yvonnes kjoler er noget af det, man har kunnet se på Viborg Museums Olsens Banden-udstilling. (Foto: Viborg Museum) (© Viborg Museum)

Olsen Banden-udstillingen på Viborg Museum har slået alle rekorder med i alt 60.000 besøgende, siden udstillingens start for fem måneder siden.

Det får det ellers forholdsvist lille museum til pludselig at stryge op blandt de mest besøgte museer i Danmark.

Hvis landets knap 500 museer får nogenlunde lige så mange besøgende i 2016 som sidste år, vil Viborg Museum være i den bedste femtedel sammen med steder som Skagens Kunstmuseer, Fregatten Jylland i Ebeltoft og H. C. Andersens Hus i Odense.

Olsen Banden-udstillingen tog både gæsterne med ind i Egon, Benny og Kjelds univers og med bag filmproduktionen, og Nordisk Film har også bidraget til udstillingen med udlån af filmklip og effekter.

Søndag sluttede udstillingen efter endnu en overfyldt dag, fortæller museumschef Brian Wiborg.

- Her i weekenden har vi haft 4.500 gæster. Vi har fået utroligt god respons, så vi er jo meget, meget glade og tilfredse, siger han.

Den store interesse har givet museumschefen mod på at lave flere store særudstillinger i fremtiden.

- Vi vil tænke i igen at tage fat i noget, der måske er større end os selv. Præcis hvad det skal være til den tid, det ved vi ikke endnu. Men der er da ingen tvivl om, at vi skal prøve det af, for nu kan vi jo se, at det kan lade sig gøre, siger Brian Wiborg.

På landsplan er Nationalmuseet, Louisiana, Rundetårn, Prinsens Palais og Aros de fem mest besøgte museer.

Facebook
Twitter