Online livshistorie skal løfte ældres trivsel

Du får en bedre alderdom, hvis du sørger for at få fortalt din livshistorie. Det er idéen bag et nyt IT-projekt i Herning,

40 frivillige fra Herning Kommunes aktivitetscentre er blevet oplært i at arbejde med Min Livshistorie - et nyt IT-projekt, som skal hjælpe ældre med at gemme minder, fotos og video digitalt.

Få skrevet din livshistorie ned og få gemt foto, video, film og tale digitalt. Til gavn for dine pårørende, men i høj grad også for at øge din egen alderdom og trivsel.

Det er idéen bag et nyt IT-projekt med titlen Min Livshistorie, der nu søsættes i Herning Kommune.

Udover at bevare minder og mærkedage for fremtiden kan IT-programmet være et godt redskab for familie, plejepersonale og besøgsvenner, hvis den ældre udvikler demens.

Livshistorie kan skabe kontakt til demente

Gamle billeder og film kan nemlig give anledning til mange gode snakke, siger Anne Marie Søe Nørgaard (V), der er formand for social- og sundhedsudvalget i Herning Kommune. Ikke mindst hvis man taber nogle af de færdigheder, der gør, at man ikke længere kan fortælle sin livshistorie.

- Min Livshistorie kan være et redskab til hurtigt at udpege emner til en god snak, siger hun.

Frivillige hjælper de ældre i gang

40 frivillige fra Herning Kommunes aktivitetscentre er blevet oplært i at arbejde med IT-programmet, og efter nytår begynder arbejdet med at hjælpe de ældre i gang.

- Jeg er sikker på, at redskabet kan øge de ældres livskvalitet, siger Anne Marie Søe Nørgaard.

IT-programmet er udviklet af den private virksomhed Min Livshistorie i samarbejde med Herning Kommunes Sundhed & Ældre.

FacebookTwitter