Opfinder hjælper låget af marmeladeglasset

John Jensen fra Skive har opfundet en lille maskine til glæde for de mange, der af én eller anden grund ikke har fingerkræfter nok til at åbne glas og flasker.

John Jensen fik idéen til sin opfindelse, da han selv blev syg. (Foto: Ingrid M. Schmidt © DR)

Det kan være svært at få låget af et syltetøjsglas. Prøv så at forstille dig, at du kun har én hånd at skrue med. Eller er plaget af gigt eller svage led. Så er det næsten umuligt.

Men det problem har John Jensen fra Skive en løsning på.

Easy UP hedder en lille maskine, han har opfundet. Den ligner mest af alt en tyk køkkenvægt.

Vakuumpumpe holder glasset fast

Ved hjælp af en vakuumpumpe holder den syltetøjsglas, sodavandsflasker eller andet med flad bund fast, så man kan åbne dem med kun én hånd.

- Vi har for eksempel solgt den til nogen, der mangler fingre på begge hænder. De kan pludselig åbne et marmeladeglas. Det har de ikke kunnet før, fortæller John Jensen.

- Og en spastiker kan nu åbne en flaske ketchup. Det kunne hun ikke før. Det er da livskvalitet, lyder det fra en tilfreds opfinder.

Samarbejder med patientforeninger

Derfor samarbejder han med både Ældresagen, Muskelsvindfonden, Gigtforeningen, Spastikerforeningen og Hjernesagen.   - Du behøver ikke være handicappet for at have sådan en ting. Det kan være du har gigt i fingrene. Så har du pludselig begge hænder fri og kan åbne og holde ting fast, forklarer John Jensen.

Opfindelsen Easy Up kom i handlen lige før jul.

Innovationscenter hjalp til

John Jensen har fået hjælp til at få Easy Up på markedet hos Business Innovation Denmark i Glyngøre.

Han har betalt dem 100.000 kr., og så har de hjulpet ham med at udarbejde en forretningsplan og finde investorer til projektet.

- Uden dem ville det ikke være blevet til noget, siger John Jensen.

 

Facebook
Twitter