Ordblindenetværk letter livet for studerende ordblinde

Det bedste ved netværk for ordblinde har været at komme med i et fællesskab, fortæller en af deltagerne.

Livet som studerende er ekstra udfordret, hvis man er ordblind. I et nyt netværk deler unge ordblinde tips, tricks og ideer. (Arkivfoto) (Foto: Pernille Rudbæk © DR)

Det letter studielivet, når unge ordblinde deler tips, tricks og ideer.

Det viser erfaringer fra et netværk for ordblinde studerende i Herning.

27-årige Malene Rønnow er medlem af DUO-netværket og i gang med en kandidatgrad som civilingeniør.

- Jeg er simpelthen blevet klar over, at der findes andre ordblinde derude, og det bedste har været at komme i et fællesskab, siger hun.

Malene Rønnow har hele folkeskolen kæmpet med at stave og sætte ord sammen. Hun fandt først ud af, at hun var ordblind på sin bacheloruddannelse.

I netværket er både landmandsstuderende, designstuderende og gymnasieelever. Alle har de forskellige baggrunde, men de er sammen om det at være ordblind:

- Vi kan dele erfaringer. Jeg kan for eksempel foreslå en app eller en metode til at læse, som jeg synes er god, siger Malene Rønnow.

I netværket er 12 studerende, der samles til møder på biblioteket, og derudover danner makkerskaber, hvor de kan dele deres idéer.

Forløbet skal evalueres, når det slutter til februar næste år. Bibliotekar og tovholder på projektet i Herning, Tina Daugaard, håber, at netværket vokser og rulles ud flere steder i landet.

Om DUO:

  • Duo er et netværk for ordblinde på ungdoms- og videregående uddannelser

  • Duo er et samarbejde mellem biblioteker i Gentofte, Odense, Vejle, Herning, Aarhus og København, Nota - Danmarks bibliotek og videncenter for og om mennesker med læsevanskeligheder og Kulturstyrelsen

  • De unge sættes sammen i makkerpar og giver hinanden faglig og personlig sparring

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk