Overnat gratis i naturen: Nu må du slå telt op i 77 nye skovområder

Der er blevet endnu mere plads til ferieoplevelser under danske trækroner.

Nu kan du tage dit telt under armen i flere danske skove, hvis du ønsker at overnatte. Arkivfoto. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Naturstyrelsen har netop åbnet op for 77 nye skovområder, hvor du kvit og frit kan slå telt op.

- Man kan vågne op med dyrene i skoven og høre fuglene, der synger, siger Jens Henrik Jakobsen, der er skovfoged i Naturstyrelsen Vestjylland.

Blandt de nye skove er Svinkløv Plantage i Nordjylland, Anebjerg Skov i Silkeborg, Nørreskoven på Als og Ganløse Ore ved Farum.

- Mange af skovene ligger forholdsvis øde, så man kan virkelig få en vildmarksfornemmelse, når man er derude.

Naturstyrelsen tilbyder i forvejen over 200 forskellige steder i Danmark, hvor man må slå telt op.

Erfaringerne er gode.

- Folk opfører sig pænt. Man skal efterlade skoven, så man i princippet ikke kan se, at der har været nogen. Det lever folk rigtig fint op til, siger Jens Henrik Jakobsen fra Naturstyrelsen Vestjylland.

Nogle af stederne kan man reservere på forhånd, og det er populært. Sidste år bookede 200.000 danskere en overnatning i det fri. Det er en fordobling i forhold til 2013.

Men under coronakrisen er efterspørgslen eksploderet: Alene i marts og april har der været over 50 procent flere bookinger af lejrpladser sammenlignet med sidste år.

Til gengæld er antallet af personer på hver lejrplads faldet. Det ligger fint i tråd med myndighedernes anvisninger om at holde afstand.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk